Gremo v Omiš? natisni E-pošta
Prispeval Petra   
Petek, 09 November 2012 09:14

Kam naj gremo za novembrske praznike, se nam je porajalo v mislih. Ker je bila napoved za Dalmacijo lepša kakor drugje, sta se dva avtomobila že odpeljala do Omiša in tako smo jim sledili tudi mi.

V četrtek v zgodnjih urah smo se odpravili proti Hrvaški. Oziroma bila je želja se odpeljati v zgodnjih urah, ampak ker smo se pakirali uro in pol, da smo spravili robo petih oseb (Lovro, Domen, Kaja, Neli, Petra) v Kajino Škodo se je sonce že dvignilo izza obzorja. Poleg nas se je peljal še Bobi/Mihajlo - pes.

Z vmesnimi postanki smo po dobrih sedmih urah prispeli do kampa, hitro postavili dva šotora, nekaj pojedli in se odpeljali do bližnjega plezališča (Planovo middle), kjer smo ostali do mraka. Po vrnitvi iz plezališča smo si skuhali večerjo in preostanek večera ob pivu in Jägermaistru igrali karte ter si splanirali naslednji dan.

V petek se je večji del skupine, Edvin in Lovro, Barbara in Petra, Nika in Boštjan ter Domen (Kruh?) in Ajda je šel plezati športno večraztežajno smer Rambo. Dalenjc in Anže sta izkoristila lep in topel dan za novo smer, ki sta jo poimenovala »Železničarska smer«. Luka in Neli sta se odpravila v Komornjak, Kaja in Domen pa sta se z Mihajlom odpravila v »Planovo middle«. Ostali smo se jima kasneje pridružili, še malo pofrikali, zvečer pa je zopet sledila večerja, pivo in karte.
Sobota, zadnji dan za celodnevno plezarijo. Anže in Maja sta šla v Rambota, Luka in Petra v Vojan, večina pa jih je odšlo frikati.

In prišla je nedelja, čas odhoda v rodne kraje. Pred odhodom domov sta šla Dalenjc in Edvin še v Freedom, “nova” generacija pa smo se s štriki na ramenih odpravili, zadaj za hišo-kuhinjo, v mini plezališče (če se lahko temu tako reče), kjer je vsak splezal še eno ali dve kratki smeri, nato pa je bilo počasi potrebno spakirati in se odpeljati nazaj domov v Slovenijo.

Seveda pa, ker smo bili v južnih sončnih krajih, smo tekom obiska v Omišu skočili še v morje in ugotovili, da je voda še vedno slana.

Hišni ljubljenček  plezališče Planovo middle b_0_75_16777215_0___images_stories_reportaze_Omi_2012_C360_2012-11-03-15-18-48.jpg Barbara v smeri Rambo b_0_75_16777215_0___images_stories_reportaze_Omi_2012_DSC00657.jpg Tudi pet oseb se spravi noter ... ... in še Mihajlo

Zadnjič posodobljeno Petek, 09 November 2012 19:54
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information