Začetek Reportaže Spisek vseh reportaž Plezalni tabor Dolomiti 2010
Plezalni tabor Dolomiti 2010 natisni E-pošta
Prispeval Robert Hočevar   
Četrtek, 22 Julij 2010 21:46
Doletela me je izjemna čast napisati poročilo o taboru našega ferajna v Dolomitih.Dolomiti2010_163 Tabor se je uradno začel desetega julija v kampu Rocchetta (Cortina d'Ampezzo), čeprav smo skoraj vsak dan dobili še kakšnega zapoznelega prišleka. Vremenska napoved nam v prvih dneh ni obetala nič dobrega, zato so pesimisti že prvo noč na kup zbirali karte in različne družabne igre. Na koncu tabora smo ugotovili, da so se nas bogovi usmilili in nam podarili še lepše vreme kot je bilo lansko leto.

Vstajali smo zgodaj – okoli šeste ure zjutraj (haha, Juretova enačba je bila pa slednja: ura Dolomiti2010_030vstajanja = ura odhoda – 15min), pripravili opremo, pozajtrkovali, odvrgli bombo (Polijev citat :-P) in se odpeljali pod smer, ki je bila tisti dan na seznamu. Tečajniki smo se preizkusili v plezanju enakovrednih navez, zatikanju jebic in postavljanju frendov, varovali na svoje prve štante v gorah in se razvajali na skoraj popolni skali Dolomitov. Dosti smo tudi škljocali, saj je razgled res fenomenalen. V prvi polovici tedna je dež poskrbel da nismo pregoreli, saj je kot po pravilu okoli tretje ure vsak Dolomiti2010_063dan deževalo. Nekatere je zmočilo med sestopom, druge na poti do trgovine, ambicioznejše pa kar sredi smeri. Po preplezanih smereh je sledil seveda osvežilen tuš (in kakšni Led Zeppelini ali AC/DC v kopalnici Surprised) in kosilo (brez problema bi lahko imeli znamko Barilla za sponzorja). Večer se je vedno zaključil s kakšnim pivom (in Jaša je za rojstni dan daroval kar nekaj litrov vina) in obveznim listanjem vodničkov smeri v Dolomitih. Na koncu tedna je pogovor tekel le še o zaporednih številkah smeri. Nekaj kolegov in kolegic se ni držalo samo skale in so prijeli tudi za ročke koles.Dolomiti2010_073

Po taboru AO Železničar v Dolomitih sem potreboval kar nekaj dni, da sem strnil misli in občutke. V znamenju super družbe, popolne skale in lepih smeri nam bo teh osem dni ostalo v dobrem spominu. Tečajniki/mlajši pripravniki smo prišli domov polni novih znanj ter izkušenj, zrasla pa so nam tudi jajca za plezanje v gorah. Po parih dneh doma imam v glavi le to: še nekaj čez 350 dni, pa gremo spet.

Dolomiti2010_086Dolomiti2010_105Dolomiti2010_142
Poli: Kaj narediš?

Aljaž: Potegneš oba štrika! Smile

 

Aljaž

Zadnjič posodobljeno Petek, 23 Julij 2010 08:14
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information