Ledno plezalna tura natisni E-pošta
Prispeval Jan Boštjan   
Sreda, 10 Februar 2010 00:20

Zimske razmere že na poti. Ko smo predrli karavanke se je na cestišče usipal sneg, da je bila povprečna hitrost celih 80 km/h. Počasi in varno, so rekli.

V kočo smo prispeli dosti kasneje, kot smo načrtovali. Tako smo se z nekaj zamude odpravili pod slap. Zaradi obilice novo zapadlega snega, je bilo napredovanje po celcu dokaj počasno. Pa smo pod slapom teorijo še spravili v prakso (varovališče, vrtanje v led, zabijanje cepinov, gibanje v ledu,..). V slapu smo napeljali vrvi, da so tečajniki dobili malo okusa kaj jih čaka. Ko so se oglasili želodčki, otrpnile ročice, ko smo bili nekateri že čisto mokri, smo se odpravili v kočo na toplo. Sledila je večerja, pir, projekcija g. Kamerlanderja, druženje, pir,pir,pir,...

Naslednji dan pa je šla skupina smučarjev in bordarjev, pod vodstvo ateka Steviča, raziskovat strmine. Ostali, smo se spravili v slapove. Kasneje so se nam pridružili še smučarji in smo do večera plezali.

Zahvalil bi se Stevotu za prepotrebno podporo pri izvedbi ture in Mitji Praprotniku za požrtvovalnost in aktivno sodelovanje ter nadzor tečajnikov pri delu. In seveda, vsem šolarjem za potrpežljivost, pozornost in vztrajnost.

To je uradno poročilo. Tista, prava reportaža, s fotogradivom in dokazi.....sledi!!

....ja res je bilo fino...!!

Boštjan

Zadnjič posodobljeno Sreda, 10 Februar 2010 06:53
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information