Začetek Reportaže Spisek vseh reportaž Raj je raj na Okrešlju
Raj je raj na Okrešlju natisni E-pošta
Prispeval SlaTki   
Torek, 26 Januar 2010 12:26
S pripravniškega stališča pa se je tura godila na slednji način. Mathieu v enem izmed Ivovcev

V soboto za rana zjutraj, ko ste nekateri še sladko spali, drugi žagali drva (Bošt) smo ta tretji že urno hiteli proti Logarski dolini. V zasedbi: Maja, Luka, Nina, Mathieu, Uroš in jst (Boštjan); smo se željni lednih užitkov zapodili v slap Palenk. Kaj hitro smo spoznali kvaliteto ledu, no z Lukom bi lahko kakšno rekla na to temo, ki pa roko na srce ni bila optimalna.

Hitro smo vrgli na plano še ostale ˝karte˝ in se napotili k Ivovcem. Presunila nas je njihova lepota, na razmeroma majhno količino ledu se nismo niti ozirali. Slabih sto metrov ledne uživancije nas je popolnoma zadovoljilo, želja po obisku teh lepotcev pa je še močnejša, saj imajo še kaj za ponudit. Pot do avtomobila nama je popestril Pravljični gozd, kjer sva srečala skulpture junakov od Martina Krpana, škrata Storžka, vse do IndijanceDomovanje_Papijevega_prijateljav. Le Papija nisva zasledila.

Eni bolj drugi manj potešeni ledno-rudarskih užitkov ( včasih ni vsak meter ledu za preplezat, ker te potem pričaka neprijetno presenečenje v obliki šodra), smo se odpravili proti Okrešlju.

Kar spomnite se kako vas je teža zvrhanih ruzakov potiskala k tlom in se je pot od koče Na razpotju do slapu Rinka vlekla kot jara kača. Ob pogledu na slap, pa se nas je večina že videla v objemu Rink in pot na Okrešelj je minila kot bi mignil.

Na Okrešlju pa sami stari znanci, le kdo bi si mislil. Sproščeni pogovori, smeh in težko pričakovana večerja, za koga tudi dveSmile. Po večerji pa…….žur, čaga, fešta, gavda….pa saj ostalo veste. Posebej bi pohvalil glavRazmere_ve_kot_solidnena moška vokala Anžeta in Jašo.

V nedeljsko jutro smo se zbudili bolj ali manj nenaspani, bele strmine obsijane s soncem pa so kar klicale na dogodivščine ( v bistvu bolj tiste v senci;). V dveh trojnih navezah, Nino je zamenjal Matej, smo se odpravili v steno Turske gore in sicer v smer Bela piramida s TschadovSreanje_s_tehnikoo. Smer nam je postregla s kompaktnim ledom, trdim snegom, pa tudi kanček pršiča je bilo vmes. V spodnjem delu smo bili nenavezani in zato dokaj hitri, ko smo dohiteli skupino hrvaških plezalcev pa smo morali malce upočasniti, ker smo videli, da se varujejo smo se tudi mi, verjetno je bilo bolje tako. Večina štantov je bila kar na cepinih, debelina snežne in ledne odeje pa za vijake nezadostna. Zgornja prečka je bila eden lepših delov smeri, je bila pa zaradi sipkega snega najbolj siten del, kjer je prav prišla tudi vrvna ograja. Osebno so mi bili najbolj všeč strmejši odseki z zelo kompaktnim snegom. O nepospisnih užitkih priča tudi dejstvo, da sva na koncu zadnjega težjega raztežaja oba vodilna plezalca (Luka in jst) spregledala varovalni klin.Innocent Ko drži, pač drži. Ob treh popoldan ko je že vePrehod_ez_raz_s_katerim_bi_lahko_kruh_rezalčina sopihala v dolino smo izbranci uživali na vrhu Turske gore v dih jem ajočih (ne zaradi utrujenosti) razgledih in tišini vetra in ptic.

Sestop na Okrešelj je minil v speedy gonzalez stilu in povzročil, da sem še naslednji Od_boga_pozabljeni_osebidan stresal sneg iz žepov. Med pakiranjem opreme je Bimbo (Uroš) med drugim pobral pol cvilinga, ki je verjetno od ferajna, ter si s tem zagotovil vsaj pivo od tistega ki ga ni odnesel v dolino. Do jeklenih konjičkov smo prispeli že globoko v obje mi teme, štopark pa predvsem na Majino žalost ta večer niso pobirali.

O presežki h in dosežkih Okrešeljskega vikenda boste poslušali še nekaj časa, za konec pa vsem še obilo snežnih užitkov in bog vas varji.

Poseb Kak_smo_mi_fajnna zahvala gre Tinetu, ki mi je prodal res super dereze.Cool

Foto: Bimbo

Besedilo: Bošte

 

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 04 Februar 2010 18:36
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information