Začetek Reportaže Spisek vseh reportaž Prvomajska Provansa 2016
Prvomajska Provansa 2016 natisni E-pošta
Prispeval Barbara Novak   
Četrtek, 12 Maj 2016 17:02

Tudi letos smo šli za prvomajske počitnice v Provanso, izbrali smo si plezalno destinacijo Sainte Victorie. Nastanili smo se v kampu Municipal Le Cezanne v kraju Puyloubier. Do plezališč je vožnje za cca 10 km. Gorovje Sainte Victorie nudi plezarijo v dolžini od 20m do 400m, tako od navrtanih kot klasičnih hribovskih.

Prvi dan smo si izbrali sektor Le Reposante.

Vreme smo imeli fajn, vse dni sonce, samo prve dni malo bolj vetrovno. Ampak bolje malo vetra kot pa sneg :). Tako je prvi dan prehitro minil in že smo plezali v novem sektorju z imenom Plates Dalles. Sektor nudi smeri od 4c do 6c in kot pove samo ime sektorja plezaš zelo luštne platke. Ker je območje zelo veliko smo si vsak dan izbrali nov sektor in tako dobili različne stile plezanja.

Luka je popoldneve izkoristil še za cestno kolesarjenje. Midva z Robijem pa med drugimi tudi za hlajenje ob banci sladoleda.

Seveda pa nismo bili sami v prelepi Provansi, pridružili so se nam tudi Zvonko in doktor Aljo z družinama.

Imeli smo tudi pohodniški dan, jaz po levi strani na vrh s križem Croix de Provance, Luka in Robi pa sta ubrala desno stran brezpotja.

Da pa se ni samo klasično frikalo v plezališčih, se je plezalo tudi v malo daljših smereh. Eno dopoldne sta Robi in Luka plezala smer Arete de Genty, 150m, 4/5b, popoldne pa kolesarila in naredila vsak svoj kolesarski krog okrog Saint Victoira.

Ker jima je bila dolga smer všeč sta izbrala še Arete du grand culoir + Le Crepuscule des Ayatollahs 200m, 4, 5b+.

Tako smo prišli do zaključka in konca dopusta. Povzetek počitnic, nič drugega kot v Provansi je vedno lepo in še bo potrebno pridt nazaj, sploh sem, ker je ostalo preveč nepreplezanih smeri. Pa da ne pozabim še prijaznosti osebja kampa in pa najboljših lokalnih vin. Če ne vrjamete morte tja in boste videli, da se splača in da vam ne bo žal. Da pa vse to drži, sploh o soncu si oglejte foto dokaze.

1 parkirisce P52 karta gorovja Sainte Victoire3 nindza Robi4 nindza Luka5 hlajenje6 lezanje na soncu7 Zvonkoti8 Aljo napada platke9 Lovlenje rib10 brezpotje prvic11 brezpotje drugic12 brezpotje tretic13 vrh in križ14 raz smeri Arete de Genty15  v smeri Arete de Genty16  v smeri Arete de Genty17  na vrhu smeri Arete de Genty18 kolesarjenje okoli Saint Victoira19  v smeri Arete du grand culoir20  v smeri Arete du grand culoir21  v smeri Arete du grand culoir22  v smeri Arete du grand culoir

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 12 Maj 2016 17:29
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information