Začetek Reportaže Spisek vseh reportaž 28.5.-29.5.2005 - IZPITI ZA TEČAJNIKE AŠ 2004/05 ŽAGANA PEČ IN LEPI KAMEN
28.5.-29.5.2005 - IZPITI ZA TEČAJNIKE AŠ 2004/05 ŽAGANA PEČ IN LEPI KAMEN natisni E-pošta
Prispeval Peter Bajec   
Nedelja, 29 Maj 2005 00:00
kamniskabistricaKaj nej rečem? Spet je na delu glavni pisar ferajna in spet bom naložu taku, da boste kumi pelali dumou vse kar boste tle prebrali. Taku je tu in nč drgači.


P5280021Ja spet so zvoniki tolkli osmo uro zjutraj, ko je bla zasedba pred ferajnom še zelo redka. Čemu gre pripisati to zamujanje si vrhovi ferajna še danes niso enotni. Določene struje namigujejo na nočno turnejo po ljubljanskih beznicah, dasiravno trdnih dokazov za te domneve ni. Drugi so spet pripisovali zamudo neurejenim prometnim razmeram v prestolnici, kar pa lahko empirično preverimo in ugotovimo, da je taka trditev iz trte izvita. Skratka, postojnska naveza je bila na zbornem mestu ob uri. Nič novega, haha. Kot že tolikokrat do sedaj, se je kolona končno premaknila nekaj minut čez osmo in se usmerila v Shower - bath v Mengšu, kjer smo opravili vse potrebne nakupe. Od tam pa naravnost na Žagano peč, kjer naj bi potekalo še zadnje usklajevanje in manevri pred nedeljskim izpitom. Vodja projekta "Kako tečajnike naučit 1 000 000 stvari u 10 urah" Matej Prezelj - Ševo je celoten projekt zelo lično pripravil in izvedel. Na štantu, kjer je izvajal reševanje padlega je npr. imel prisrčno navidezno omarico za opremo in tečajniki so že čukasto gledali in v oblačkih nad njihovimi glavami je pisalo "A to mormo met tut s sabo?" Izzy a.k.a master of disaster je bil odličen padli plezalec in je povzročal nemalo težav izkušenemu Ševotu. Še največ težav je imel vrli Ševac, ko si je poskusil zadegati Izzyja na svoja pleča. Tukaj mu je spodletelo. Dan je hitro mineval v raznih manevrih štrikanja, dolzajlanja, gorzajlanja, zabivanja, izbivanja... P5280082Žal pa je dan minil tudi BREZ SENDVIČA ZA TOVARIŠA!!! Na tej temi so vsi tečajniki zarili do kraja. Ta tema je bila problematična že na teoretičnem preizkusu, na praktičnem pa je bila naravnost PORAZNA!!! Po drugi strani pa smo se tega veselili, ker se tako dosjeji tečajnikov pridno polnijo in na sprejemu bo batin, kot že dolgo ne. Si že manemo roke. Juhej! V poznem popoldnevu smo izvedli premik na lokacijo Lepi kamen. Ob vznožju smo si oprtali težka brašna in krenili v klanec. Tam je tečajnike čakala še praktična prva pomoč in vse skupaj je zgledalo kot preboj ranjencev 1. Polijeve brigade čez Kamniško hribovje. Povite glave, noge, roke, jok in stok so nas povrnili v čas, ko smo tudi sami uživali lepote mladosti. Centralni komite ferajna pa je postopal ob strani v stilu "Jao što volim ovaj režim, dok drugi rade, a ja ležim". So pa namesto žensk poskrbeli za ognjišče, to je pa tudi treba priznat. Evo vam roka, evo vam glaž.
P5280083Ker ima noč svojo moč je z nočjo prišla tudi pomoč. Hrana in pijača. Njam, njam. Z večanjem stopnje popitega alkohola pa je prijetni večer ob tabornem ognju začel kazati zametke moralnega in intelektualnega propada družbe kot jo poznamo danes. Detajle bomo tokrat pustili ob strani ter se posvetili zabavnemu delu večera. Slednji je minil v stilu pantomime in koncerta fantovskega tria Kusmate riti, ki je izvedel venček zimzelenih štiklcev z odtenkom modernosti ter vse skupaj začinil z izvrstno koreografijo, ki jo je odlično dopolnjevala izbrana kostumografija. Naj na tem mestu omenim, da je Kamila odlična pri pantomimi. Tudi če bi nekdo moral pokazati kriogensko komoro ali pa podprostorno di-biotermalnost, bi pupa to z lahkoto pogruntala. Kdor ma Kamilo v ekipi, ta zmaga. Tu ni dileme. Izzy, ki je moral pokazati kranjskega svišča, pa je bil razlog za valjanje od smeha in nevarno preobremenitev krčenja trebušnih mišic. Kako je to potekalo? P5290134Izzy se loti naloge in začne skakat naokoli kot mladi kengurujček. Mi ga gledamo, Ševo pa, ki mu je dal nalogo, pade skoraj po tleh od smeha. Ko si nekako opomore, pokliče Izzyja in mu reče, da kranjski svišč ni žival ampak rastlina. Od smeha tudi Izzy skoraj umre, ostali pa nismo daleč zadaj. Tako so ure minevale, kanta vina se je praznila, toda ni se popolnoma spraznila. Misleč, da bo klapa zalila uspešno opravljen izpit za alpinista sva s Ščuketom kupila precejšnje količine rujnega. Tako pa bova še nekaj časa nosila flaške vina na ferajn. Tudi prav. Na tej točki je dežurni kronist podlegel težkim vekam in kaj se je dogajalo v nadaljevanju noči bo žal ostalo skrivnost vse do takrat, ko se kdo od junakov opogumi in zapiše nekaj besed.
P5290155Sonce prinese novo jutro in izpitni dan. Ker so vsi tovariši igrali vlogo dobrega policaja je moral Poli spet prevzeti vlogo zlobnega cajkota. Sej ne, da bi mi bilo to težko, haha. Tako je moja naveza ob že osnovni živčnosti postala še bolj nervozna in vozli in postopki so se pozabljali kot za stavo. Juhej! Kot mrhovinar sem prežal na vsako napako in komaj čakal, da sem lahko zapisal kak minus. Oh ja, včasih je dobro biti jaz. Haha. Kljub moji zlobnosti in glasnosti in zajedljivosti in picajzlosti sta se obe tečajnici nekako prerinile skozi preizkus znanja do titule mlajši pripravnici. Ja tudi jaz nisem več kar sem včasih bil. Starost me je pomehkužila. Znanje tečajnikov je na zadovoljivi ravni, potrebno bo še nekaj piljenja in brušenja predvsem pa se bodo mogli navadit na SENDVIČ ZA TOVARIŠA!!! Brez tega bodo samo batine.
P5290166Po izpitih smo se še malo pogovorili in te reči, ter se počasi, ma res počasi odvalili proti dolini in vroči Ljubljani, kamor smo prispeli v zgodnjem popoldnevu. Tako, s tem je najbolj objektivni prikaz vikenda zaključen.
Zadnjič posodobljeno Sobota, 22 Avgust 2009 23:04
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information