Začetek Reportaže Spisek vseh reportaž 23.10.2004 - KOZJI VRH
23.10.2004 - KOZJI VRH natisni E-pošta
Prispeval Mojca Lunder   
Sobota, 23 Oktober 2004 00:00
kozji_vrhPoročilo o spoznavni turi udeležencev alpinistične šole.
kozjiv01kozjiv02Prva skupna tura na Kozji vrh pri Jezerskem se je zgodila v soboto 23. oktobra. Dobili smo se ob osmih pred tako imenovanim ferajnom (Verein, der, (-s, -e) društvo (eingetragener vpisano v register); Sport klub; gemeinnütziger ~ splošno koristno društvo; im ~ mit figurativ skupaj z).

kozjiv04Čeprav je bilo še kakšen teden pred turo nekaj govora o snegu, derezah in goretexu, nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Tako, da je bila tura en krasen pohod na vrh, kjer smo bili še bliže soncu in nam je bilo še bolj toplo... pravzaprav že skoraj vroče. Kasneje sem sicer slišala, da bi nas tečajnike spoznali ob kakšni zahtevnejši turi, če bi vedeli da bodo tako idealni pogoji, pa saj bo prav gotovo še kakšna priložnost.
Do Jezerskega sta vozila Zvone in Mare. Šele potem, ko sem videla kakšen minibus vozi Mare, mi je bilo jasno, zakaj nikogar ne skrbi, kako se nas bo vseh 13 peljalo. Baje da... in citiram:"Če gre Mare, lahko gremo vsi".
Do vrha nas je vodil in narekoval tempo Zvone. Nazaj grede nas je pot zanesla še na eno pivo ali kavo ali čaj. Pomembna informacija za vse tečajnike je tudi da Luka nosi sabo priprsnico (polno) in da ima zelo dobre domače klobase. Če pa koga zanima kaj storiti, ko te v steni pritisne na No.2, naj se obrne na Stevota. Ima bogate kozjiv03izkušnje...hahaha. Potem pa nazaj v Ljubljano. Sem prepričana, da se z mano strinjajo tudi ostali udeleženci pohoda. Zelo lep dan, v zelo zabavni in zanimivi družbi. Že komaj čakam na naslednjega.
Zadnjič posodobljeno Sobota, 22 Avgust 2009 21:30
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information