Začetek Reportaže Spisek vseh reportaž Predprvomajska Paklenica
Predprvomajska Paklenica natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Petek, 01 Maj 2015 21:35

Upoštevali smo najbolj optimistično napoved, rezervirali apartma, kupili najnujnejše za preživetje (testenine, riž, pivo) in krenili na jug. V enem avtu Katja, Žiga in Ajk, v drugem Vesna, ki je izdatno znižala povprečno starost ekipe, Vanč in jaz.

Že na običajno sušni ravnici v okolici Like je narava razgrnila vse svoje čare. Ko smo se vozili na konec dvojne mavrice, so s temačno sivino dežnih oblakov in oddaljenih vrhov divje tekmovale s poznopopoldanskim soncem okrepljene barve rdečega grmičevja, svetlo zelenih trav, smaragdnih gozdov ter zlatorumenih skal. Že samo za te razglede je bilo vredno na pot!

Pa je bilo vredno tudi zaradi drugih stvari. Plezarija je bila strma in napeta, ocene pa nepredvidljive. V nekaterih štiricah ni preteklo nič manj potu kot v zabeljenih peticah pakleniških klasik ali milih šesticah novejših smeri.

Plezali smo veliko. V različno sestavljenih navezah smo tako v štirih plezalnih dneh preplezali Mosoraško, Tinino, Piksija in Diksija, Fleksa in Reksa, Karabore z Bridom za veliki čekić, Bračno, Barbo Antina z izstopom po Zimskem cvetu, Nosoroga, Tinino, Frankenštajna, Kamasutro in Šaleškega. Fotografski objektiv žal ni ujel Žiga. Ga bo naslednjič!

P1 mosoraski 1P1 mosoraski 2 detajlP1 mosoraski 3 detajlP1 mosoraski 4 vrhP1 piksi kvazi diksiP2 karabore 1P2 precka bridP2 karabore brid terasaP2 vrhP2 morjeP3 barba antin preckaP3 nosorog vancP3 zimski cvijet izstopP4 kamasutra primozP4 kamasutra sendvicP4 kamasutra vancP4 kamasutra primoz zadnjiP4 kamasutra vanc zadnjiP4 karmasutra vrhP4 saleski precka1 primozP4 saleski vanc zacetekP4 saleski precka2 vanc

 

Komentarji   

 
0 #1 Poli 11:13 05-05-2015
Odlično! :lol: Ivan s tistimi hlačami pa, kakopak, zmagovalec :lol:
Citat
 
 
+2 #2 Marko Erčulj 13:10 05-05-2015
Končno se je Komandos naplezal/a :lol: 8)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information