Začetek Plezalni center AO Železničar
Plezalni center AO Železničar
Plezalni center AO Železničar natisni E-pošta
Prispeval Željo   
Ponedeljek, 08 Februar 2016 15:57

Pozdravljeni na strani Plezalnega centra AO Železničar.

 
O projektu
 
Plezalni center AO Železničar (PCAOŽ) je projekt članov AO Železničar (AOŽ), ki smo svoj prosti čas namenili izboljšanju možnosti treninga in druženja na odseku. V ta projekt smo bili zaradi napovedi rušenja starih prostorov pravzaprav prisiljeni, a smo po dogovoru s Slovenskimi železnicami in Planinskim društvom Železničar glede novih prostorov v tem videli priložnost za izboljšanje stanja. Nešteto prostovoljskih ur, vloženih znatnih sredstev in uničenega orodja kasneje je stara kurilnica postala pravi mali plezalni hram.
 
PCAOŽ je svoja vrata za vadbo odprl februarja 2016 in članom ter tečajnikom alpinistične šole AO Železničar nudi kakovostni trening plezalne tehnike, vzdržjivosti in moči. Plezalni del PCAOŽ vključuje sektor Stena, sektor Boulder, sektor Hodnik, sektor Mišica in sektor Manever. V plezalnem prostoru so na voljo tudi drugi pripomočki, ki pomagajo pri izvajanju dobre plezalne vadbe. Spremljevalni del PCAOŽ pa vključuje WC in prostor za druženje.
 
Sektor STENA
 
STENA1
 Sektor Stena je namenjen plezanju v višave. Ponuja tri odseke višine cca 7,5 metrov različnih naklonov in zahtevnosti. Na sektorju Stena je potrebno varovanje z vrvjo.
 
 
 
 
 
Sektor BOULDER
 
20160208 112521
 Sektor Boulder je namenjen plezanju lažjih in težjih balvanskih problemov. V višino sega cca 4 metre in ponuja različne naklone in volumenske oblike. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.
 
 
 
Sektor HODNIK
 
20160208 113120
 Sektor Hodnik je namenjen ogrevanju in piljenju plezalne tehnike. Ponuja različne oprimke in steno tako pozitivnega, kot negativnega naklona. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.
 
 
 
Sektor MIŠICA
 
20160208 113035
 Sektor Mišica sestavljajo Campus board, Peg board in System board. Namenjeni so specifičnim treningom tistih, ki želijo svoje plezanje prestaviti na najvišji nivo.
 
 
 
 
Sektor MANEVER
 
MANEVER1
 Sektor Manever je namenjen vsem, ki bi želeli obnoviti oz. utrditi svoje znanje vrvnih manevrov. V ta namen smo del visoke stene opremili s svedrovci tako, da omogočajo izvajanje spuščanja po vrvi, samoreševanja, reševanje ponesrečenca in vadbe gibanja naveze.
 
 
 
 
 
Plezanje je omogočeno v času objavljenih terminov, ko ekipa dežurnih poskrbi za nemoten dostop do prostorov in izvajanja aktivnosti skladno s Hišnim redom PCAOŽ.
 
Kontakti PCAOŽ
 
- Skrbnik PCAOŽ - Žiga Koncilja - Dohtar (041 422 820)
- Koordinator dežurstev in aktivnosti: Luka Klobučar - Klobuk (031 693 859)
 
 
Prostori se nahajajo na servisnem območju Slovenskih železnic. Do prostorov se dostopa s Parmove ulice.
 
Zahvala
 
Projekta PCAOŽ ne bi bilo brez:
- članov AOŽ, ki so pomagali pri gradnji, urejanju formalnosti in zbiranju sredstev,
- PD Železničar in Slovenskih železnic, ki so omogočili prostor,
- sponzorjev, ki so prispevali finančna in materialna sredstva: Citywall d.o.o.Pod Skalo - B&B, Hostel in PubIlumium d.o.o.Mercator d.d., Sij d.d.
Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 19 September 2016 07:08
 


© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information