Začetek Novice IN MEMORIAM: SAŠO ŽITNIK - ŽILE (27. 3. 1982 - 13. 5. 2017)
IN MEMORIAM: SAŠO ŽITNIK - ŽILE (27. 3. 1982 - 13. 5. 2017) natisni E-pošta
Prispeval AO Železničar   
Ponedeljek, 15 Maj 2017 07:44

Spoštovani,

v soboto, 13. 5. 2017, je do nas prišla žalostna vest, da se je tega dne pri plezanju na Kočevskem smrtno ponesrečil naš član in alpinist Sašo Žitnik - Žile (1982 - 2017).

Žile se je kot mlajši pripravnik pridružil odseku, ko je alpinistično šolo začela obiskovati njegova Hana. Hitro je napredoval v starejšega pripravnika in v letu 2016 postal alpinist. V zadnjih nekaj letih je preplezal vrsto zahtevnih smeri pri nas in v tujini, aktivno je sodeloval pri alpinistični šoli in predstavljal pomemben element pri delovanju odseka. Bil je med najbolj aktivnimi člani in zadnje leto nastopal na tekmah slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju. Svojo dušo in telo je zapisal alpinizmu, ki ga je razvijal s predanostjo vrhunskega športnika. Posebej sta ga navduševala gorski tek in plezanje z orodji. Slednji so bili zanj usodni.

Kdor pleza ve, kaj je Življenje. Pozna ga bolje kot drugi. Zato ga ceni, gleda in živi drugače. Ve, da je lepo... Ve, da je posebno... Ve, da je mogočno... A hkrati ve, da je krhko in kratko. In ga takega sprejme. Takega je sprejel tudi naš Žile.

Težko pa je sprejeti tako prehiter odhod in veliko izgubo. Upamo, da bodo v krogu družine in bližnjih uspeli prebroditi to zahtevno obdobje.

Z mislimi smo pri Hani in njemu najbližjih.

Žile

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information