IN MEMORIAM: SAŠO ŽITNIK - ŽILE (27. 3. 1982 - 13. 5. 2017)

Spoštovani,

v soboto, 13. 5. 2017, je do nas prišla žalostna vest, da se je tega dne pri plezanju na Kočevskem smrtno ponesrečil naš član in alpinist Sašo Žitnik - Žile (1982 - 2017).

Žile se je kot mlajši pripravnik pridružil odseku, ko je alpinistično šolo začela obiskovati njegova Hana. Hitro je napredoval v starejšega pripravnika in v letu 2016 postal alpinist. V zadnjih nekaj letih je preplezal vrsto zahtevnih smeri pri nas in v tujini, aktivno je sodeloval pri alpinistični šoli in predstavljal pomemben element pri delovanju odseka. Bil je med najbolj aktivnimi člani in zadnje leto nastopal na tekmah slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju. Svojo dušo in telo je zapisal alpinizmu, ki ga je razvijal s predanostjo vrhunskega športnika. Posebej sta ga navduševala gorski tek in plezanje z orodji. Slednji so bili zanj usodni.

Kdor pleza ve, kaj je Življenje. Pozna ga bolje kot drugi. Zato ga ceni, gleda in živi drugače. Ve, da je lepo... Ve, da je posebno... Ve, da je mogočno... A hkrati ve, da je krhko in kratko. In ga takega sprejme. Takega je sprejel tudi naš Žile.

Težko pa je sprejeti tako prehiter odhod in veliko izgubo. Upamo, da bodo v krogu družine in bližnjih uspeli prebroditi to zahtevno obdobje.

Z mislimi smo pri Hani in njemu najbližjih.

Žile

ZBOR ČLANOV 2017

Spoštovano članstvo,

 
vabim vas na Zbor članov Alpinističnega odseka Železničar, ki bo v sredo, 1. 2. 2017, v prostorih Plezalnega centra AO Železničar, na Parmovi 35, Ljubljana.
 
Kandidiranje za organe AOŽ:
Kandidati za načelnika, namestnika načelnika, blagajnika, tajnika ali nadzorni odbor pošljite svoje ime in priimek ter naziv organa, za katerega bi kandidirali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 30. 1. 2017.
 
Opomnik za registracijo!
Hkrati pa vas spominjam, da je do četrtka, 26. 1. 2017, čas, da oddate vzpone, poravnate članarino in registracijo, če želite biti registriran član alpinističnega kolektiva.
 
Upam, da se vidimo v čim večjem številu. "Grickalice" časti odsek, pivo pa je standardno ugodno po ceniku našega "bufeta".
 
 
Lep pozdrav.
 
Rok Zaletel - Željo
NAČELNIK AOŽ

3. tradicionalni ŽaoŽ

V petek se začenja težko pričakovani ženski tabor AO Železničar. Plezale, se fino imele in seveda klepetale bomo v ostenjih v bližini koče na Klemenči jami. Ostalim članom odseka ta vikend priporočamo plezanje v Julijcih, kjer bo manjša verjetnost dežja:)

ŽaoŽ, prihajamo!

13887025 10209610685079555 6248141553082964105 n 800 x 457

P1070480 800 x 600

POZDRAV POLETJU 2016

Vabimo vas na Pozdrav poletju 2016.

Prijavite se do 9. 6. 2016 v TABELCO!!!

 

Na kratko:

 

1. Ob 17.00 se pred PCAOŽ začne piknik. Prispevek za piknik je 5 € (za ta denar bomo kupili hrano, krožničke, pribor, ipd minđalice). Pijača je iz ferajnovskega hladilnika, za katerega skrbi barman Dohtar. Lahko pa poskušamo vplivati za kako češko pivo ;).

 

2. Ob 20.00 je veliki koncert skupine Bong, Fifi in Mala jeba z namenom zabave širših množic. Vsi prispevki so dobrodošli in bodo pokrili najem ozvočenja, zato bo na lokaciji na strateškem mestu postavljena kasica prasica. Skupina se odpoveduje honorarju. Karte dobite na pikniku oz. neposredno pred koncertom.

 

3. Za piknik smo za nakupovanje, pripravo zelenjave, peko na žaru, pripravo kakšnih sladkih dobrot, ipd, delegirali tečajnike. Prva dama bo priskrbela veliki in mali plinski žar, potrebno je priskrbeti še eno plinsko bombo in ostalo piknik opremo. Če premorete kak slackline, balinčke, frizbi in podobne piknik pripomočke, jih prinesite... Bomo že nekako inštalirali.

 

To je to... Se vidimo.

PP2016

RAZPIS ZA VRV - JUNIJ 2016

Spoštovane alpinistke, spoštovani alpinisti,

maja in novembra se lahko zaprosi za vrv. Čeprav smo maj zamudili, pa bo junij prav tako dober ;).

Če želite vrv in ustrezate pogojem objavljenim na tej spletni povezavi: http://www.aozeleznicar.org/index.php/o ... bitev-vrvi (morate biti prijavljeni na strani), mi do 9. 6. 2016 pošljite mail z naslednjimi podatki:
- ime in priimek, 
- seznam vzponov v zadnjih 6 mesecih in 
- seznam udeležbe na skupnih turah alpinistične šole.

Na podlagi poslanih podatkov in razpoložljivih virov, bomo do konca meseca kandidatom dodelili vrvi.

Lep pozdrav.

Željo