Začetek Grapa med Kredo in Slatno ter Vzhodna
Grapa med Kredo in Slatno ter Vzhodna natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Ponedeljek, 29 December 2014 20:59

Na božič se prezgodaj ne vstaja, zato sem šele ob enasjtih vzel pot pod noge. Do vstopa v grapco je bil sneg trd in premikanje kar hitro, v grapi pa bolj žalostno. Vse mehko in prhko, najbolj zanesljive so bile še trave. Na vrhu seveda čudovit razgled, toplo sonce in dva gamsa. Sestopil sem skozi žleb, ki se imenuje "hladilnik". To je bil edini del, ki bi se ga dalo posmučati. Ker sem sredi grape nekaj pozabil, sem moral še enkrat skočiti skoznjo. Trud je bil poplačan s čudovitim sončnim zahodom.

kreda1kreda zahodkreda zahod 2

 

 

 

 

Naslednji državni praznik sva si z Ines, ki je z alpinistično opremo sponzorirala moje prve korake v skali in snegu, privoščila Vzhodno grapo v Toscu. Do vstopa nama je družbo delal še Primož, a je potem odvil na VDV, kjer se je dalo tudi brez čelade. Sneg je bil špica, en tečen skok sva obvila po desni, večino grape je bilo za popikat,. Kjer je bil mehek sneg, so bile pa tudi stopinje predhodnikov. Z vrha se je videlo bleščeče morje adrijansko. Praznični kič!

vzhodna vstopvzhodna izstopvzhodna cepinvzhodna razgled

Zadnjič posodobljeno Torek, 30 December 2014 19:43
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information