Začetek Grebensko prečenje Koštutnikov turn - Škrbina
Grebensko prečenje Koštutnikov turn - Škrbina natisni E-pošta
Prispeval Jaša Saražin   
Sobota, 27 December 2014 10:33

V nedeljo sva se z Matijo lotila grebena Košute. Zaradi gozdarske žičnice na gozdni cesti, sva prisopihala nad Dolgo njivo 2 ure kasnej kot sva načrtovala. Hitro za tem sva bila že na Košutnikovem turnu (2134), ki je bil le malo popršen s snegom, po njem pa sva nataknila dereze in prijela za cepin ter začela se je lepa grebenska uživancija. Previdno sva nadaljevala po ozkem grebenu na Ostrv (2104) in dalje na Macesje (2124). Tu preko je greben najbolj zahteven in izpostavljen, so pa bile k sreči jeklenice zunaj. Po Macesju se greben umiri in prijazno rahlo dvigne na Užnik (2079). Za Užnikom se skriva Cijajnik, kjer sta se potikala še dva gornika. V grebenu sta sledila še Tegoška gora (2044) in Pungrat (2025), preden sva s sončnim zahodom dosegla Škrbino.

Čez cel greben je bilo snega malo, vendar dovolj, da sva vztrajala z derezami vse do Škrbine. Čeprav so nama izgubljeni jutranji uri skrajšali plan, sva bila vseeno zelo zadovoljna z dolgo celodnevno turo.

 

DSC09010 - KopijaDSC09011 - Kopija

Zadnjič posodobljeno Torek, 30 December 2014 10:44
 

Komentarji   

 
0 #1 SlaTki 21:27 29-12-2014
Lepo. Kr orng tura. Prlimi še kako fotko. ;)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information