Začetek Vrtača
Vrtača natisni E-pošta
Prispeval Jaša Saražin   
Četrtek, 18 December 2014 20:09

Danes je bil super dan za se malo spehodit po Karavankah. Ko sem videl, kako slabo kaže s snegom, sem se napotil proti Vrtači. Včerajšnji sneg na kopno podlago se je začel že kmalu nad Ljubeljem, vendar niti na višini 1800 m še ni presegel 5 cm.

Višje je bilo malo boljše, zato sem vstopil v Južni graben, ki je bil dovolj zalit. Prvih 20 m sem zaradi šodra še obvozil, potem pa je sledilo 250 višincev, ki so po razmerah spominjali na čisto zgledno zimo. Kjub manjši kolličini snega, graben ne preseže običajnih 40° naklona in hitro pripelje na sam vrh Vrtače.

Lepo se je videlo, kako ljudje po dolinah trpijo meglo, gor pa je bila čista šajba;)

Ko sem sestopal, je že pol včerajšnjega snega pobralo sonce, tako da bo verjetno spet precej kopno do 1800 m... 1. slika je od gorgrede, 3. pa dolgrede; niti 4 ure razlike, zanimivo, a?

 

Po mojem je Vrtača trenutno top izbira nad Ljubeljem, saj je za vse druge cilje potrebno preklinjati skoraj kopna melišča pred vstopom v grape, ki je vprašanje kaj ponudijo.

DSC08969DSC08982

DSC08993 

Zadnjič posodobljeno Petek, 19 December 2014 22:03
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information