Začetek "Crem de la crem" v zgornjem stebru v Brani
"Crem de la crem" v zgornjem stebru v Brani natisni E-pošta
Prispeval Meta   
Ponedeljek, 13 Oktober 2014 21:11

V soboto zarana sem v Ibico sprejela Primoža, Žigo in Špelo in skupaj smo krenili proti čudovitim Kamniško-Savinjskim Alpam. V Klinu sta se Primož in Špela odcepila v Repov kot, medtem ko sva z Žigom strumno drobila proti Kamniškem sedlu ali Jermanovim vratom. Žiga sem sledila ravno dovolj časa, da sva obdelala osnovna vprašanja na temo energije v fiziki. Nekje med Pastirci in Kamrico sem vedno bolj čutila toploto kot hitrost, zato so se najine poti razšle. Ostala sem sama s svojimi mislimi in opazila, da je sopara ostala v dolini. Čedalje bolj je veter bičal mojo mehko kožo in sonce se je skrilo nad vrtečimi oblaki. Indijanskega poletja torej v Alpah ni.

V koči sem zopet našla Žiga, popila topel čaj in že sva krenila v zloveščem vetru napadati raz. Na dostopu rokavice niso bile odveč, skala je bila mrzla in mokra. Hm. Žiga je izsledil začetek smeri in po taktiki preračunljivega cug-cuga sem začela s plezanjem. Skala je še vedno mokra. Še vedno piha. Ko sem zagledala kamin, me je pod njim pričakalo tudi sidrišče. Udobno sem se namestila in počakala Žiga. Skala je še vedno mokra. Žiga se je kamina lotil s slastjo, a ugotovil, da ni ravno »crem de la crem«. Je pa moker in drseč.

Do preobrata je prišlo v tretjem cugu. Počim začeten skok in pogumno nameščam metulje. Skala je suha. Pričaka me tudi klin. Na razu najdem varovališče s krasnim razgledom. Kramljam z AOK navezo, ki naju je dohitela, medtem ko Žiga zaključi smer po varianti, ki sledi poklini in zahteva zbranost pri prestopu.

Sestop in poplezalne aktivnosti je opisala že Špeli. Dodajam samo to, da nam je pot prekrižal tudi zelo prisrčen Poni.

1233.15.1

 

 

 

PS: V nedeljo sva z Evo krenili v (citiram Evo) najboljše plezališče Kotečnik (konec citata) in Petro izgubili nekje med Tuhinjsko dolino in Domžalami. Hm?

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 13 Oktober 2014 21:20
 

Komentarji   

 
0 #1 Muhič Petra 06:08 14-10-2014
Petra je šla via Ljubljana :o Fina sta! :-)
Citat
 
 
0 #2 Špela Verovšek 06:24 14-10-2014
oh, sej res, poni! prisrčen ponii!!!
Citat
 
 
0 #3 Žiga Kos 07:13 14-10-2014
Tko prisrčen, da je bil že kr mal osladen.
Citat
 
 
+1 #4 Primož Urh 07:37 14-10-2014
Pa vi ste vsi jako prisrčni!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information