Začetek Humar - Škarja
Humar - Škarja natisni E-pošta
Prispeval Špeli Marelli   
Ponedeljek, 13 Oktober 2014 10:58

V soboto se nas je nekaj potikalo po meni ljubih Kamniških planinah. Ta gorska skupina me sicer vedno znova navdušuje zaradi svojih nadvse všečnih lokacijskih oz. geo-koordinacijskih danosti.  V primeru njihovega obiska se namreč primeri, da je pravica skazica močno na moji strani in lahko spim pol ure dlje od ostalih soplezalcev, ki se morajo tod pripeljati iz oddaljenih krajev. Tokrat so se iz oddaljenih koncev pripeljali Primož, s katerim sva se potem podala v planjavsko Humar-Škarjo, in še naveza ResniKos, ki se je istočasno pognala v Zgornji steber Brane.

Dostop naveze VerovšekUrh je potekal mirno in brez posebnosti, je pa res, da je bil znova močno opazen porast jutranjih planincev z uničujočim tempom, ki mu je domnevno povsem nemogoče slediti. Dopuščam manjšo možnost, da je dano stanje lahko rezultat padca lastne forme. Sama smer je lepa, ravno prav dolga (270m), dokaj malo grintava, bila pa je precej mokra in nič kaj topla. Za slednje sva okrivila Velkavrha. V prvih dveh raztežajih nama je družbo delala še ena naveza treh ne preveč razpoloženih Štajercev, ki so še bolj neutolažljivo tožili zaradi temperaturnih neprilik. V lahnem drncu sva jim postopoma ušla izpred oči in kot bi mignil dosegla izstopne trave, v višini Srebrnega sedla. Kosila sva si zaželela na Planjavi, kjer so dobre pol ure kasneje tanki lističi zašinka valovali v silnem vetru.  Potem pa so se najine poti ločile. Primož se je sprehodil na zaslužen počitek proti Korošici, saj ga je naslednje jutro čakal še en plezalni izziv v Vežici z Matevžem. Sama sem pa odskakljala proti Kamniškem sedlu, odvila na melišču proti dolini in pristala s pobeljenimi tačkami v naročju naveze ResniKos, ki je že poležavala pri jedilni skali na Pastircih. Pivo v Kamniški Bistrici smo zabelili s Primoževo čokolado. Bila je precej okusna, nekoliko so grenili le posamezni lešniki, čigar trpkost se je posebej močno izrazila on misli na Primoža, ki brez večerje ždi na Korošici in čaka, da končno lačen zaspi. Kuhinja v domu na Korošici je zaprta zaradi prenove. Ah…

P.S. by Primož: Izkazalo se je, da je bilo v kočii dovolj sestavin za večerjo. Ždel sem sit:)

HS po zajediHS izstopHS selfi

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 13 Oktober 2014 13:06
 

Komentarji   

 
0 #1 Poli 18:54 13-10-2014
Super sta, bravo :lol:
Citat
 
 
0 #2 Meta Resnik 21:36 13-10-2014
Ti sit mi pa z grenkimi lešniki...
Citat
 
 
0 #3 Primož Urh 07:45 14-10-2014
Ja, sem začutil, da se ni splačalo vlačit tistih 400 g (al kok že) s sabo :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information