Začetek Vikend kot se zagre
Vikend kot se zagre natisni E-pošta
Prispeval Nika Valentinčič   
Ponedeljek, 18 Avgust 2014 22:18

Ker smo spet dočakali lep vikend (in če ne bomo deležni indijanskega poletja, je treba vsak vikend res izkoristit), smo se v soboto zarana podali na Vršič. Primož je predlagal Stoletje v Nšg, midve pa nisva imeli kaj dodati. Tako smo najprej suvereno preplezali začetne kamine trojka in se spraševali, kako težko bo zgoraj, ko se pa že 'tuki čez komi zbašem'. No v nadaljevanju je smer postregla z zelo platasto plato VI-, kjer so se noge kar namučile. Sledila je prečka, ki je po najinem mnenju najlepši del smeri. Za konec pa še debate na štantu in šodrasto izplezavanje. Super! Res lepo, skala kompaktna, z izjemo plate po naše kar malo precenjena.

1

2

3

4

 

 

 

 

 

5

14

 

 

 

 

Ker je vreme še držalo, smo se odločili, da med sestopom 'skočimo' še na vrh Pocarske smeri, za katero vodniček ali skica tako ali tako nista potrebna, saj so si vojaki smer dodobra označili z rdeče pobarvanimi svedrovci in puščicami. Po četrtem raztežaju smer po skici sicer skrene v šoder na desno in izstopi po travah, a je vojska očitno navrtala še direktni raztežaj čez plato, kjer je plezanje v čevljih kar malo tečno:). Z izjemo enega raztežaja je smer zelo šodrasta. Po uspešnem dnevu seveda ni šlo brez piva in pice z razrezom v Mojstrani, to je spadalo k pripravi za naslednji dan:).

13

6

7

 

 

 

V nedeljo se nam je pridružila še Petra in skupaj smo se podali proti Debeli peči. Neža in Primož sta postala del gneče v Jesih-Potočnik. Smer je lepa, vendar se malo resnejše plezanje začne šele po kakšnih stotih metrih I-II, ki se jih da tudi prehoditi. Ker sta bili pred nama še dve navezi, sva se pod ključnim kaminom res načakala. V nadaljevanju je smer postregla z lepimi in malo manj lepimi prečkami; eni od njih lahko pripiševa še nekaj dodatnega časa k skoraj celodnevnem plezanju (za vse ostalo kriviva prometni zamašek pod kaminom ;).

10

11

12

 

 

 

 

S Petro pa sva sami uživali v Sekločevi. Ja, še prej sva se morali spretno prebiti čez vse ruševje na dostopu. Če bi bila še kakšna stopinja več, bi bila smer 1A. Večinoma ponuja kar strmo plezanje in dobro skalo, A1 pa je pripisana čisto brez potrebe, saj je smer lepo splezljiva brez pomoči štrika, ki se ti pri žmuli ponudi v pomoč. No ob izstopu iz Sekločeve sva tudi midve postali del vlakca v Jesih-Potočnik, saj sva po njej nadaljevali do vrha Debele peči. Baje je to najlepši del smeri, pa še mokremu kaminu sva se izognili. Ker nas sonce čez dan ni želelo nič obiskati, nas je pričakalo na vrhu smeri, tako da je malo poležavanja na travi kar prijalo:). Že v večernem mraku smo se podali na dooolg sestop in do avta v Krmi prišli v popolni temi.

DSC01133

DSC01135

8

9

 

 

 

Ko bi le bilo takih vikendov še več…

Neža in Nika

Zadnjič posodobljeno Torek, 19 Avgust 2014 06:56
 

Komentarji   

 
+3 #1 Poli 07:42 19-08-2014
Bravo mladina ;-) Urh, ti greš torej delat izpit naslednjo pomlad, al kaku? ;-)
Citat
 
 
0 #2 Marko Erčulj 10:01 19-08-2014
Super, sploh "platasta plata" 8) bravo :-)
Citat
 
 
0 #3 Domen Košir 15:38 19-08-2014
bravo ekipa! :-)
Citat
 
 
0 #4 Primož Bregar 18:38 19-08-2014
Pridni,pridni.. .Bravo :-)
Citat
 
 
+1 #5 SlaTki 23:23 19-08-2014
Lepo, ekipa. Primož je očitno vložu kandidaturo. :D
Citat
 
 
-1 #6 Primož Urh 08:00 20-08-2014
No, no, kar lepo počasi. Zdej bi pa že lohk vedl, da brzina ni moja vrlina 8)
Pa kakšno zimsko in kakšno dolgo skalno bo tut še treba v spisek dodat.
Citat
 
 
+1 #7 Poli 08:01 20-08-2014
Citati Primož Urh:
No, no, kar lepo počasi. Zdej bi pa že lohk vedl, da brzina ni moja vrlina 8)
Pa kakšno zimsko in kakšno dolgo skalno bo tut še treba v spisek dodat.


sej puletja še ni konc :lol: zima pa tudi še pride ;-) taku da je strah udveč :lol: ;-)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information