Začetek Mrzlo postaja in šepeta se v Staničevem vrhu
Mrzlo postaja in šepeta se v Staničevem vrhu natisni E-pošta
Prispeval Meta   
Ponedeljek, 11 Avgust 2014 13:09

V Staničevem vrhu smo preplezali smeri Mrzlo postaja (V/IV, 150 m) in Šepetanje (VI-, 160 m). Smeri sta navrtani, a meni je prav prišel tudi metulj. Zgodba gre pa tako…
Južna stena v Staničevem vrhu nas je že dalj časa mamila in vabila v svoj objem: mene, ker je tam zelo lepo; Žiga, ker to bi pa šlo in Špelo, ki itak praktično živi v Kamniških Alpah, samo 2 koraka pa je. Zraven smo zvabili še Cvetka, ki ga 2 urni dostop za 150 metrsko smer pač ni navduševal, ampak ok, bomo pa splezali več smeri.
Ob 6 h pri meni, malo kasneje pri Calcitu, kjer so bili Špela in jabka, potem pa na Jermanco in v napad. Naveza Špela-Cvetko je med dostopom prehitela navezo Resni Kos in zato prva napadla Mrzlo postaja. Ker mrzlo pač ni bilo, smo pred začetkom plezanja čepeli v pripravljalni luknji. Z Žigom sva imela tudi priložnost spremljati Špelino veveričjo rešitev vstopa v smer s haklanjem pete. Ne ne bova midva to bolj lagano (ker midva sva lagana naveza) z iztegovanjem dokler ne dosežeš šalce.
Naveza Špela-Cvetko je v gornjem delu prešla v varianto smeri, naveza Resni Kos pa po predpisih po smeri Mrzlo postaja z uničujočo hitrostjo. Vreme se je iz »zacvrlo nas bo ko martinčke« spremenilo v »kopam se v megli« in »mrzlo postaja« do »je kar prijetno«.
Naveza Špela-Cvetko je po prvi smeri krenila še v Šepetanje, naveza Resni Kos pa zelo zadovoljna z doseženim, ta čas porabila za proučevanje zemljevida, ogledovanje okolice in namakanje nog v tolmunu.
Na sestopu še mreženje s Šaleškim ao potem pa pivo in vroča brezkofeinska kava v KB. Po-plezalne dejavnosti so vključevale še: obisk Kamfesta in Katzenberga (nujno), napadanje stence/prečke na Perovem, kjer je Žiga-platar prispeval del v sestavljanko povezovanja cele prečke, in dolgo napovedovan obračun na slacku, kjer je Cvetko s svojo bočno tehniko nadvladal teorijo koncentriranja na točko in osvojil prvenstvo. Tako.

20140809 stanic kb net

 

 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 11 Avgust 2014 17:59
 

Komentarji   

 
+1 #1 Matej Cvetko 15:08 11-08-2014
Tooo ekipa!
Citat
 
 
+1 #2 SlaTki 19:15 11-08-2014
Martinčki zmagajo! :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information