Začetek Smer fajhtnih grifov
Smer fajhtnih grifov natisni E-pošta
Prispeval Jirži   
Ponedeljek, 04 Avgust 2014 10:44

V soboto, 2.8. sva se s Slavcem odpravila v omenjeno smer, ki drugače sliši tudi na ime Smer po zajedi. V smer sva se podala rano, kot se za klasiko spodobi. Kot je za to smer že tradicionalno, sva plezala v tempu pašnega koraka ostarelega gamsa, a glede na vremensko napoved, ne čisto po lastni izbiri. A sva se konec koncev raje držala starega alanfordovskega pregovora, ki pravi: "Bolje biti živ nego mrtav."

Še nekaj resnejših informacij, plezala sva Smer po zajedi v NŠG, V+/IV-V, 300m. Smer je lepa, s spodaj dobro, zgoraj pa solidno skalo. Je opremljena, ponekod še malo preveč in je treba malo šteti sisteme, da ti jih ne zmanjka. Štanti so narejeni, ponekod jih je spet malo preveč, pod izstopno zajedo sem naštel v desetih metrih kar tri. Se pa najde kaka zajeda petice brez klinov, zato je nekaj metuljev kar nujnih.

Za konec še pohvala Slavcu. Ekspedicijskemu ruzaku in fajhtnim grifom navkljub je smer zlezel suvereno, izstopna cuga celo naprej.

nsg-smer po zajedi01nsg-smer po zajedi02nsg-smer po zajedi03nsg-smer po zajedi04nsg-smer po zajedi05nsg-smer po zajedi06nsg-smer po zajedi07nsg-smer po zajedi08nsg-smer po zajedi09

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 04 Avgust 2014 11:08
 

Komentarji   

 
+3 #1 Poli 12:19 04-08-2014
Bravo :lol:
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information