Začetek Svakog gosta tri dana dosta - smučanje Kot
Svakog gosta tri dana dosta - smučanje Kot natisni E-pošta
Prispeval Jaša Saražin   
Ponedeljek, 09 Junij 2014 21:39

V petek popoldan sva šla z Matijo v Kot in ker je bil tam parkiran samo en avto sva mirne duše nadaljevala proti Staničevemu domu. Na koncu se nas je v zimski sobi s 6imi mesti želelo naspati 9 kandidatov. Gužvanju sta se izognila dva Poljaka, ki sta si potem postlala zunaj in tako je noč minila brez težav.

DSC09926Takoj po sončnem vzhodu je bil sneg že dobro ojužen, zato sva na hitro skočila na Rž in se za tem počasi pripravila na spust iz enega kuclja nad kočo (2380). Odvijugala sva skozi Dovška vratca proti Kotu...

 

 

 

 

...potem pa sva se posvetila ambiciozni ideji, da bi preskočila eno lepo špaltno sredi dobro zasneženega pobočja. Dolgo sem se odločal, kako bi se je lotil, nakar sem se odločil in bord pripel na rucak in ga nežno vrgel v popolnoma varno kotanjo...iz katere se je odbil v sosednjo...in iz katere se je seveda odkotalil v špaltno;)

 

Ko sem skočil preko je postalo hitro jasno, da je slednja bistveno globlja od pričakovanega in po kar nekaj truda sem uspel ugledati bord približno 5 m globoko. Matija se je po tem seveda odločil za obvoz. Ker je bil edini, ki je imel dereze "pri roki", je šel pogledat kakšna je situacija od bliže in kmalu je zaključil: "Brez štrika ne bo nič!"

 

DSC09970...popoldan sem imel v LJ ene obveznosti, zaradi katerih se nisem mogel gužvat z vami v bivakih Belih vod, zato sva se naslednji dan na mesto zločina vrnila z Vilijem in kupom izposojene opreme. Vili je hitro pripravil sidrišče, jaz pa sem počasi odpikal pod slapič in dalje do mojega bogastva (od štanta na robu špaltne točno 10m). Za tem je vse srečno romalo nazaj na dnevno svetlobo in sledilo je le še poležavanje na bližnjih travah in sušenje premočene robe...pa še dokončanje spusta;)

 

DSC09975DSC09976DSC09986DSC09980

 

 

 

 

 

 

 

Morala zgodbe: Ko si že tretji dan zaporedoma v Kotu, je počasi čas, da si izbereš novo destinacijo;)

Zadnjič posodobljeno Torek, 10 Junij 2014 15:53
 

Komentarji   

 
0 #1 Luka Golob 11:16 12-06-2014
ha, ha, dobra:)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information