Začetek Veter potepuh in Zlatolaska
Veter potepuh in Zlatolaska natisni E-pošta
Prispeval Andraž Poljšak   
Sreda, 28 Maj 2014 00:11

V soboto sva se Slatki in moja malenkost podala osvajat jugovzhodno steno Planjave. Za začetek sva preplezala smer Veter potepuh (V-/IV, 170 m), katera naju je presenetila z zelo dobro skalo in užitkarsko plezarijo. Ker so bile vremenske razmere več kot odlične in časa na pretek, sva se odločila preplezati še navrtano smer Zlatolaska (VI+/V, 180 m). Že samo ime smeri nama je porajalo pomisleke, kajti najina prva asociacija na ime je bila neka "sfrklana bjonda", ki ne ve kaj hoče v smeri. In to se je tudi dejansko pokazalo. Prvima dvema zelo lepima cugoma je sledila 45 metrska prečka, zatem pa se je začela plata… Le ta je od naju zahtevala liter švica, pol kile magnezija in na koncu dobila svoje, pripis A0.

Po končani borbi s smerjo sva oddrvela po gamsjih stezicah pod steno in nato v Kamniško Bistrico na zasluženo pivo. Tam sva ob vsem modrovanju sklenila tudi to, da bo bjonda vsekakor padla (čeprav prisegava na bolj temne J) in to brez dodatnega pečata. 

altVreme je bilo odličnoNajlepša čelada ferajna + moja kahlaSonce+dolgi rokavi+ura = vzorec na roki

Zadnjič posodobljeno Sreda, 28 Maj 2014 13:39
 

Komentarji   

 
+1 #1 Marko Erčulj 16:34 28-05-2014
Pridna "temnolasca" :-)
Citat
 
 
0 #2 Primož Urh 10:10 29-05-2014
:lol:
Dober začetek sezone!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information