Začetek Novice iz Denalija ...
Novice iz Denalija ... natisni E-pošta
Prispeval J.R.   
Petek, 23 Maj 2014 08:56

Pod tem naslovom bom zapisoval njihove sms-je :

 

- petek, 23.maj, 9:24 :

Po začetnih težavah s sankami ( 2h za 80 dolžinskih metrov ), prispeli v tabor Ski hill (2400 m.n.v.). Veter se je umiril. Vročine ni! Vsi so OK. Jutri se odpravljajo do tabora Kahiltna pass (3000 m.n.v.). Sedaj gredo spat. Vse lepo pozdravljajo :)

 

- sobota, 24.maj, 17:48 :

Po planu prispeli v Kahiltna pass camp, jutri v Motorcycle hill ( 3400 m.n.v.). Vreme je lepo, za nedeljo pa napovedujejo poslabšanje.

 

- ponedeljek, 26.maj, 19:29 :

V soboto so prispeli v Motorcycle hill, včeraj rahlo snežilo, tako da so opremo odnesli nad Windy corner (cca.4000 m.n.v.) in sestopili nazaj. Danes počivajo, jutri do tabora ABC (4300 m.n.v.). Vsi so OK :)

 

- sreda, 28.maj, 7:17 :

Danes so zaradi novozapadlega snega in vetra še vedno v Motorcycle hill, jutri bodo poizkusili do tabora ABC, kjer nameravajo bivati dva tedna. Čas si krajšajo z branjem in Enko. Vsi se počutijo dobro :)

 

- četrtek, 29.maj, 8:49 :

V snežnem viharju so se prebili do tabora ABC :) na 4.300 m.n.v. in postavili bazo. Jutri zidajo jedilnico in zidove okrog šotorov. So zdravi, a utrujeni. Bravooo fantje :)

 

- sobota, 31.maj, 8:30 :

Klic iz Denalija. Očitno imajo slab signal, saj ne dobivajo sporočil iz Slovenije. Še vedno je slabo vreme, sneži in močno piha. Drugače so ok in nas lepo pozdravljajo :)

 

- sobota, 31.maj, 23:57 :

Nov sms. Očitno spet dobivajo sporočila :) Zapadlo 50 cm novega snega, v ponedeljek naj bi se vreme izboljšalo. Danes popoldan se bodo vzpeli 500 m za aklimatizacijo. Vsi so zdravi :)

 

- nedelja, 1.junij, 9:31 :

Danes so šli do sedla na 4.900 m.n.v., kjer je pihalo. Sedaj so že nazaj v ABC, kjer je lepo vreme, a zelo mrzlo. Zdaj gredo spat :)

 

... glej zgoraj; Novice iz Denalija, nadaljevanje !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 05 Junij 2014 22:39
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information