Začetek Plan ...
Plan ... natisni E-pošta
Prispeval Poli   
Torek, 20 Maj 2014 10:25

Tako. Fantje so odšli proti Denaliju. Čisto na kratko, njihov plan, katerega izvedbo bodo prilagajali vremenu in razmeram.Denali-spl

Po pristanku v Anchorage, sledi nabava hrane, najem satelitskega telefona, najem smučarske opreme in prevoz v Talkeetno.

Jutri proti večeru priletijo na »Kahiltna International Airport«, 2200 m.n.v.( KIA ). Od tam bodo potrebovali cca. 5 dni, da pridejo do tabora ABC, 4300 m.n.v. Tam bodo ostali kakšen dan ali dva, da postavijo tabor in da se spočijejo.

Nakar sledi nekajdnevna postopna aklimatizacija po »normalki« (West Buttress ) do vrha Denalija, 6168 m.n.v.

Ko bo vrh dosežen, sledi počitek v ABC-ju in potem vzpon in spust proti vstopu v smer po Cassinovem razu.

O tem, kdaj vstopiti v smer, bo odločalo predvsem vreme, saj bodo fantje do takrat že aklimatizirani. Za smer, ki je glavni cilj te odprave, potrebujejo 3 dni lepega vremena t.j. 48 ur za vzpon in preostanek za sestop.

Sledi sestop po ledeniku do letališča, »šoping« v Anchorage-u, in po dobrem mesecu dni prihod na »rodno grudo« kot bi se bil izrazil Poli J.

Podrobnosti sledijo …

 

Komentarji   

 
+1 #1 Viktor 12:08 20-05-2014
Kdaj so pa šli?Pa včeri popoldne je Dalenjc doma še travo kosil.
Citat
 
 
0 #2 Marko Erčulj 14:08 20-05-2014
Danes ob 7:00 iz Brnika ...
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information