Začetek Novoletne počitnice po Balkanu in Dalmaciji
Novoletne počitnice po Balkanu in Dalmaciji natisni E-pošta
Prispeval Barbara Novak   
Ponedeljek, 06 Januar 2014 23:48

Odpravili smo se v soboto dopoldan in prispeli v Sarajevo pozno zvečer. Čez Pale smo se zapeljali na Jahorino.

Naslednji dan smo opravili ogled okolice in turni smuk na najvišji vrh. Smučali smo po smučišču. Naprave na smučišču so nove.  Snega je bilo malo, vendar dovolj za smuko in praske na smučeh. Anže je testiral novi ruzak za Zarjo in ugotovil, da je tudi smučanje v dvoje lepo:)

Naslednji dan smo se odpravili se na Bjelašnico 2100m. Za odkrivanje min se nam je prostovoljno priključil lokalni pes. Iz vrha se vidi, da je terenov še ogromno, tudi za plezanje krajših grap. Sneg na Bjelašnici ni bil dober, pa še moj prvi turni smuk je bil. Dobr da so Anžetovi hitri smučarji in so preslišali moje NE lepe besede izrečene na smučarski poti iz vrha v dolino :).

Sarajevo je olimpijsko mesto in prednjačijo športne discipline. Najbolje smo se odrezali pri aktivnostih: Pivo, Sač; Čevap, Kajmak, Burek, Pita.

V vetrovnem vremenu je Luka opravil nekaj turnih smukov v okolici. Vreme se je poslabšalo, zadišale so savne in termalni vrelci..

Obiskali smo plezalno steno društva No limit. Hvala Edinu , Armanu aka Mali Metak in Nejli. Dobili smo koristne informacije (predvsem kulinarične).

 

a

c

 deb

 

 

 

 f

h

g

i

jk

 

 

 

m

l

 

mali metak exposure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tako je minil bosanski del počitnic in smo se čez Mostar odpravili v Makarsko, kjer smo se dobili z ostalo ekipo AOŽ.

Kot je že Robi napisal smo plezali v Malem Borovcu, Boroviku, Vrisovih glavicah, Breli. Z Luko sva v Vrisovih glavicah plezala Falči. Naslednji dan so šli plezat v Malega borovca Lepo deklico 450m, jaz sem frikala v Breli tisti dan.

Še dan kasneje sva v Boroviku zlezla Muflon radoznali 250m.

Vreme se je poslabšalo, zato smo se odločili za vrnitev v Slovenijo, kjer sva v četrtek smučala iz Viševnika. Vreme megleno z močnim vetrom na vrhu. Večinoma je bilo zvoženo, Luka pa se je zabaval v gozdnem pršiču.

V balkan počitnicah smo uživali: Maja, Zarja, Anže, Barbara, Luka

 

no

p

r

v

 

 

s

t

u

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Torek, 07 Januar 2014 10:00
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information