Začetek Turska gora in smučanje po turskem žlebu
Turska gora in smučanje po turskem žlebu natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Ponedeljek, 09 December 2013 11:10

Neža, Meta, Žiga in jaz smo v Logarski pobrali še Cvetka, Luka in Martina in pičili v gore. Eni smo s sabo nosili smuči, eni mačka, eni pa samo sončna očala. Glede na obremenitev in kondicijo smo na vrh žleba prihajali v kar velikih intervalih. Nekaj nas je skočilo še na Tursko goro (brez smuči). Pri sestopu smo bili priča ponesrečeni vadbi ustavljanja s cepinom, kjer nam je naključna mimodrseča demonstrirala pospeševanje po pobočju navzdol s cepinom v zraku. Na srečo je bilo izteka dovolj za to, da se je ustavila brez večjih poslednic. Zgledalo je pa nevarno!

Spust po žlebu je špica. Fajn strmo, kloža večinoma drži, sem in tja je kak ovinek treba speljati na pomrznjem snegu. Nekaj skalam, ki še štrlijo iz snega, se da zlahka izogniti. Po gozdu gre s smučmi do izvira Savinje.

Postanek na Okrešlju za čaj (dvakrat), pri Cvetku pa za pivo. Eni smo veseli december nadaljevali na ljubljanskih ulicah, nekateri pred lovsko kočo, večina pa je v superjunaškem ogrinjalu preletavala Palenk.

Ker nas je bilo veliko, morda nastane še kakšna fotozgodba z drugega zornega kota:)

razgled planjava in branarinketurska goraturski zleb 1turski zleb in mrzla gorazamet in nezasuperman

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 09 December 2013 11:17
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information