Začetek Plezalni triatlon v Logarskih koncih
Plezalni triatlon v Logarskih koncih natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Ponedeljek, 09 September 2013 14:47

Že v petek popoldan smo jo Cvetko s ključi bajtice, Meta z mamino pito, Neža z magnezijevim praškom in jaz za volanom žviznili v Logarsko dolino. Še isti dan smo se ogreli in spotili v plezališču z izvirnim in pomenljivim imenom – Logarska dolina.

V soboto se nam je navsezgodaj pridružila še Simona, malo manj zgodaj pa smo odsopihali pod Malo Rinko. Meta in Neža sta se kar načakali že na vstopu v Vzhodno smer, kar je, poleg pogostih projektilov, nekolikanj začinilo njun podvig (več informacij iz prve roke). S Simono in Cvetkom smo napadli Igličevo, ki je vredna svojega slovesa. Previs je resda kar zajeten in je, najbrž ne prvič, slišal nekaj psovk, zato pa je prečka, ki sem se je kar malo bal, prijetno presenetila in jo trenutno razglašam za najlepši do sedaj preplezan raztežaj. V opevani najlepši štirici je na račun prišel tudi Cvetko in jo suvereno in preudarno odplezal v vodstvu. Bravo! Plezali smo s pričakovano in načrtovano zmerno hitrostjo in izplezali tik pred sončnim zahodom, ki se ga je dalo slutiti za meglicami. Iz meglic so se sem ter tja kot privid prikazovali posamezni vrhovi. Romantiko in meglico smo zgostili še vsak s svojim čikom. Čudovito! Skozi Turski žleb smo že prižgali čelke, na Okrešlju spili pivo, doma pa še enega.

Nedeljo smo vzeli lahkotno in lenobno, vsebovala je tudi precej kavčanja. Okoli enih sva se s Cvetkom le odpravila v bližnjo Klemenčo peč in preplezala Sartija. Se nama je zdel kar naporen. Prav tam sta plezala tudi Zala in Miha. Očitno sta Meta in Neža naredili dobro reklamo. Za posladek celega vikenda je Simona spekla še palačinke z viki kremo in pečenimi bananami. Mljask!

 

IMG 2621IMG 2623IMG 2625IMG 2629IMG 2632IMG 2634IMG 2636IMG 2638

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 09 September 2013 15:25
 

Komentarji   

 
0 #1 SlaTki 15:38 09-09-2013
Bravo uživači. :-)
Citat
 
 
0 #2 Robert Hočevar 16:29 09-09-2013
Lepo. Ampak glede na vašo hitrost bi bilo za drugič vseeno dobro razmisliti o zgodnejšem vstopanju v smeri. Varnost je v temi bistveno bolj ogrožena. Je pa večerna svetloba tudi bolj romantična. Le da si takrat na varnem...
Citat
 
 
0 #3 Primož Urh 08:38 10-09-2013
Ma ja, pravzaprav nas je v to, da smo proti koncu zavarovanega dela poti prižgali čelke, privedlo malo predolgo posedanje na vrhu, namesto da bi takoj odbrzeli dol. Potem bi se izšlo tudi brez. Se pa absolutno strinjam glede zgodnejšega vstopanja in tega, da je v temi nevarnost večja. Smo zato bili še bolj previdni. In bomo v prihodnje zgodnejši:)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information