Začetek Govic v popoldanski senci
Govic v popoldanski senci natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Ponedeljek, 29 Julij 2013 10:44

Z Nežo, "Borjino hčerjo", in Simono smo v petek zbežali z ljubljanske vročine in v steni nad bohinjskim jezerom ob hudourniškem slapu Govic ujeli popoldansko senco. Večerne teme nismo lovili mi, ampak je ona ujela nas. Še dobro, da je Simona v smer vzela nahrbtnik in z njim čelko. Preostala nahrbtnika, in z njima ena čelka, sta ostala pod steno.

Smerca je dolga štiri raztežaje ali 185 metrov, za vzpon pa smo potrebovali približno tri ure. Detajl v najtežjem raztežaju je ocenjen s 5c. Smer je ena sama položna plata z nekaj zagruščenimi odstavki. Šalic ni, nekaj oprimkov je krušljivih, stopi so pa večinoma kar dobri. To je dokazala tudi Neža, ki kljub plezanju v teniskah nikoli ni resno spolzela po plati navzdol. Razgled s sidrišč je čudovit (vidi se tudi Mihčeva grapa, ki sva jo z Lukom plezala pozimi). Sestopili smo s spustom ob vrvi po sosednji smerci, ki ima manj ovinkov, a je za odtenek lažja.

Okoli pol enajstih smo v roke dobili zasluženo pivo, ob pol enih pa gole riti v soju lune namakali v jezeru. Noč je bila še dolga, jutro pa vroče, zato smo namesto načrtovanega frikanja riti, tokrat oblečene, zopet namakali v jezeru. Bohinj je zakon, pravim lokalpatriot Primož!

IMG 3633IMG 3641IMG 3644IMG 3639IMG 3643IMG 3632IMG 3635IMG 3636

IMG 3637IMG 3650

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 29 Julij 2013 12:31
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information