Začetek Debela peč - Sekločeva
Debela peč - Sekločeva natisni E-pošta
Prispeval Primož Urh   
Sreda, 26 Junij 2013 15:41

S Cvetkom sva šele na podlagi najnovejše jutranje aladinove prognoze sprejela odločitev, da prvotni načrt izpolniva, in se zapeljala v Krmo. Pred nama je v smer vstopila hrvaška naveza, zato je bilo na prvih štantih nekaj gužve. Ker je bila to moja prva prava hribovska petica v vodstvu, zapovrh še vsi težki raztežaji, me je najprej prevevala tesnoba, a je potem lepo steklo. Prvi raztežaj petice je bil bolj navpičen kot takrat, ko sem smer plezal kot drugi, a so klini na pravem mestu, prijemi pa tudi dobri, če jih malo poiščeš. Naklonina je res navdušujoča, težavnost kar konstantna, skala pa trdna. Priznam, da sem bil kar ponosen nase, ko sem izplezal iz zadnjega raztežaja petice. Tudi Cvetko se je hrabro boril in lepo premagal vse težave, pa čeprav mu je stegno kar lepo zmaličil konkreten kamen, ki ga je sprožila naveza pred nama. V nadaljevanju, ko se smerca združi z Jesih-Potočnik, je Cvetko potegnil pol prvenstvenega raztežaja, naredil čudovit in trden štant ter pokasiral nekaj krepkih na račun orientacije. Našla sva prečko nazaj do smeri in izplezala po originalnem izstopu smeri Jesih-Potočnik, torej po čudovitih plateh, ki pripeljejo na vršni greben.
Vreme nama je bilo naklonjeno, dvakrat po nekaj kapelj je bilo čudovito glede na to, da so se le nekaj kilometrov stran, okoli Rjavine, pa nad Kotom in Vrati, naredile goste deževne zavese. Na enen od štantov nama je delala družbo tudi pogumna miška, ki je sem pa tja hlinila smrt, a potem ugotovila, da sva neškodljiva in je ne bova zamenjala za okusne sendviče, ki jih je zase in tovariša prinesel in nosil Cvetko.

Sestop je bil seveda dolg, a udoben.
Je pa nekje v Vratih cel dan, razen med nalivi, ropotal helikopter. Baje so reševali kar zajetno skupino alpinistov, ki je bivakirala v Steni.

altaltaltaltaltalt

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 27 Junij 2013 13:02
 

Komentarji   

 
0 #1 Luka Golob 08:41 28-06-2013
Bravo! Evo, pa si v petkah:)
Citat
 
 
0 #2 Meta Resnik 12:27 28-06-2013
Huh! Bravo poba :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information