Začetek Popoldanska frikanja blizu Krakowa
Popoldanska frikanja blizu Krakowa natisni E-pošta
Prispeval Matevž   
Ponedeljek, 20 Maj 2013 08:28

S Špelo sva, po načelu prijetno s koristnim, izkoristila nekaj prostih popoldnevov in se odpravila iz Krakowa proti 20 km oddaljenim dolinam Bedkowska, Kobylanska in drugim. Iz centra Poljske kulturne prestolnice sva v hipu prispela v zeleno okolico mesta, z nekaj malega iskanja pa tudi hitro našla eno izmed številnih plezališč v tamkajšnji okolici - Labajowa. Dostop je v smislu Vranskega: pripelješ-parkiraš-plezaš, z urejenim parkiriščem, obilo prostora pod vznožjem 'osamelcev' in živahno športno plezalsko sceno. Smeri so precej pokonci do previsne, SZ lege, v dokaj čvrstem jurskem apnencu, dolge do 20m, od ocene IV navzgor. Sledil je krajši trek z namenom ogleda številnih manjših in večjih sten ter osamelcev, ki so na gosto raztreseni po obeh dolinah ter povečini tudi opremljeni.
Kot zanimivost pa zaznamek, da se Poljska težavnostna lestvica razlikuje od francoske in UIAA. Je namreč podobna UIAA, le da je navzgor niso odprli in je ostala pri VI. Po VI+, ki jo cenijo za 6a+, sledi VI.1=6b, VI.1+=6b+, VI.2=6c in tako naprej. Popoldnevi dobro izkorišceni, prostori pa vredni obiska.plezališče Labajowa

ready

.

.

živahna frikarska lokalna scena

 

 

na ogledih po Kobylanski dolini, vse navrtano

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 20 Maj 2013 11:51
 

Komentarji   

 
0 #1 Poli 11:52 20-05-2013
pridna :)
Citat
 
 
0 #2 Zala Černe 22:19 20-05-2013
Mahamo nazaj :-) fino, da nista bila samo v toplicah!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information