Začetek Sardinija
Sardinija natisni E-pošta
Prispeval Anže   
Ponedeljek, 06 Maj 2013 21:48

Cinkue komada

Makina de la strada

Livorno – Olbia 9 ora

Arampicata non posibola

Birra e pasta preparato

Welcome to camping Vietato

 

Ja najprej smo šli v Cala Ganone. Ker je bil prvi dan dež smo šli plezat pod nek previs zraven morja, a se je nakoncu izkazalo za popolnoma faleno izbiro, ker je bla skala tok mastna, da bi bla še ***** fouš. Naslednja dva dni smo plezal v sektorju La Poltrona, še kar v redu. Mene osebno območje Cala Ganone ni preveč navdušilo. Srečal smo tud kolege s ferajna, vendar se je za njimi potem zgubila sled.

Odrinil smo naprej proti Jerzu, kjer naj bi blo ful doro, pa je blo res. Dolomitska skala, bolj na celini, nobenega problema za postavt šotor kjerkol, še voda je zraven. Po dveh dneh nam je zmanjkal moči v obeh rokah, še posebej v levi in desni, in smo šli proti jugu na lagano sportski život. Zapelal smo se do Masue, rudarsko območje z odličnimi klifi. Od tu pa spet Olbia – Livorno 9 ora, pa tako naprej. Nazaj grede smo se šli pa še turiste in obiskali San Genomini.

Presenetljivo je Sardinija precej divja in tudi v plezališčih ni neke gužve. Najedli smo se pekorinota, napili domačega vina, zdrajsal blazince, Maja je reševala siromaško povprečje in zlezla 6c, Zarja pa je v povprečju spala 5 smeri.

IMG 4013Kaj nam pa morejo?Dolomitska skala v JerzujuSpet Jerzu - dolomitski dostopiMasua

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 09 Maj 2013 11:51
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information