Začetek Nova smer v Vojanu, Omiška dinara
Nova smer v Vojanu, Omiška dinara natisni E-pošta
Prispeval Luka   
Četrtek, 08 November 2012 23:21

Nekateri v Omišu nismo frikali.

S Petro sva zlezla Smer srebrnog klina, v JZ steni Vojana. Malo je poraščena, drugače pa nudi lepo plezarijo, super skalo, nekaj težkih prehodov. Midva sva sicer zabila en klin (tak lep srebrn), drugače pa se da vse zlest na frende in gurtne. Ocenila sva z IV/V+, 250m.

 

Od plezališča Planovo Desno kreneš 8minut proti trdnjavi. Zaviješ levo proti steni in začneš levo od previsa. Najdemo polico - gredino, ki gre v desno in se izogibamo drevesom. Ko dosežemo previse se usmerimo navzgor po manjši zajedi (IV+) in desno. Prečimo v desno v lažji svet in gor. Sidrišče na drevesu. Nadaljujemo po plošči, do strme poči. malo po njej in desno v plošče. Po razčlembah gor in prečimo pod previs (V+) v levo. Desno mimo drevesa in po poklini navzgor (V+). Skobacamo se čez drevesce in potem desno pod previsi, sidrišče pod platami. Po ploščah navzgor pod previsen kamin. Plezamo po poči desno (V+) in čez kamin na rob stene.

Sestop po  sitne grebenu poraščenem s trnjem do steze in mimo trdnjave.

 

Pol pa skok v morje, pivo in domači jegr..

skica2_resizeDSC00641_resizeOmika_Dinara_Vojan_JZ_Smijer_srebrnog_klina_250m_prvenstvena_iv_v_45h_3_11_2012_resizeP1090627_resizeP1090615_resizeP1090618_resizeP1090624_resize

DSC00636_resize

 

Komentarji   

 
0 #1 Tašič Blaž 16:25 13-11-2012
Bravooo! :)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information