Začetek Dolgi hrbet - Jubilejna, 12.8.2012
Dolgi hrbet - Jubilejna, 12.8.2012 natisni E-pošta
Prispeval Jirži   
Ponedeljek, 13 Avgust 2012 08:45

Včeraj sva s Anžetom (Stari) zlezla Jubilejno v Dolgem hrbtu (V, 500m). Ideja je bila, da po lahkotni dolomitski plezariji Anže spozna, kaj pomeni prava alpska smer. Zaradi dolgega dostopa in sestopa, konkretne plezarije in solidne dolžine Dolgi hrbet vsekakor spada v to kategorijo, pa še modna stena ni. Jaz pa sem se hotel malo vplezati za naše hribe, ker letos pri nas nisem lezel nič sploh.

Hvalevredna ideja se je nekoliko sfižila, ker je bila, kljub temu, da sva šla v steno v najhujši suši, kjer mora velik del Slovenije šparati z vodo, zajeda mokra. To je dodalo smeri bolj pustolovski pridih in lahkotne petice po platah in kaminih kar naenkrat niso bile več tako lahkotne Smile. Na srečo so se više zadeve izboljšale in "kruks" smeri Smile, izpostavljena prečka je bila na srečo suha.

Skala je v peticah v kaminih solidna, na platah odlična, na lažjih delih pa precej napokana. Štanti so narejeni, klinov je kar nekaj v težjih delih, kot vedno pa je fino imeti nekaj "prijateljev". Za prečko je dobro imeti zadostno količino sistemov (10+), razen če si dovolj vplezan, da kline izpuščaš. Prav pridejo tudi dobre plezalke na trenje. Vse petice so precej konkretne in zahtevajo koncentracijo in precizno delo nog.

Na koncu je Stari ugotovil, da bo moral začet delat na kondiciji in nehat kadit Laughing. Torej je bilo vredno iti.

jubilejna01jubilejna02jubilejna04jubilejna05jubilejna06jubilejna07jubilejna08jubilejna09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 13 Avgust 2012 09:23
 

Komentarji   

 
0 #1 edvin 09:43 13-08-2012
Lepo, da tecajnik premore toliko samokritičnosti in se malo zamisli nad sabo. Drugace pa lepa :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information