Začetek Debela Peč
Debela Peč natisni E-pošta
Prispeval Gregor Traven   
Nedelja, 05 Avgust 2012 12:00

1V soboto, 4. velikega srpana 2012 smo se Petra, Primož, Robi in Gregor odpravili plezat Jesih-Potočnik smer na Debelo Peč. Najprej smo se ob sedmih zjutraj dobili na bencinski v Lescah in potem z enim avtom odpeketali v Krmo. Dostop je trajla kšno uro in ob nekje malo po deveti se je plezarija začela (nekateri bi sicer rekli da smo začel plezat ob dvanajstih oziroma pet do dvanajstih:).

 

Z Robijem sva šla naprej in Primož in Petra za nama, predvsem zato da nismo kej falil, kar se je v tej smeri že kar dogajal. No in poj smo plezal in občudoval floro in favno, med drugim se je po steni šetala tud velika debela miš. Ker je stena visoka 500m smo seveda mal rabil da smo gor pršli, kar je blo okrog 4-5ih, razgled je bil prelep, mal smo se spočil in jo poj mahnil dol. Od favne so ble gor ne kavke ki so potrpežljivo čakale da jim kej vržemo, in smo jim, taprvi košček je ena kavka tud ujela v zraku, kar je blo dost fascinantno, no in poj smo še metal, sam ni več lovila v zraku ampak leno pobirala po tleh. Tud kavke niso več kar so ble!

234

Zdej mislm da bi moral še mal nabijat o rastlincah in to sam se ne spomnem kaj smo še vse srečal, aja, razen ene gorske kure ki je zletela iz grmovja na sestopu. Aja, sestop se je ful vleku, že prej so padale šale na to temo, in poj smo vidl da res mal traja. Tko da smo zvečer prijetno utrujeni prišli do Kovinarske koče in si privoščil pivo in mal za pojest. Sama smer je bla kul, kar nekaj lepih raztežajev, un kamin s katerim je mel vsak svojo štorijo, itn. Jest bi rekel da ni bla neki krušljiva, se pravi kar v redu glede tega. Mi je bla pa osebno smer kar mal dolga, sam to pač zato ker je bla moja prva nad 200m se pravi je stvar kondicije. Domov smo prišli nekje ob desetih, razen Primoža ki se je odpeljal na Bohinjsko kresno noč na vola.

56789

Zadnjič posodobljeno Nedelja, 05 Avgust 2012 17:56
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information