Začetek Avrikelj - smer, ne cvetlica
Avrikelj - smer, ne cvetlica natisni E-pošta
Prispeval Tašič Blaž   
Ponedeljek, 28 Maj 2012 10:09

V soboto smo se dve navezi (Robi, Grega, Blaž) in (Poli, Anže) odpravili v Kamniško-Savinjske Alpe. Podali smo se v smer Avrikelj, ki leži v južni steni Mrzle gore. Dostopa ni veliko, se pa vseeno zadihaš, če vodi Poli. Wink Smer je lahka (IV+/III-IV), dolga okoli 150m, za kar smo porabili okoli 2 uri. Na nekaterih odsekih je bila smer še nekoliko mokra, nekaj je bili tudi krušljive skale in naloženega kamenja.

Smer je v celoti dobro opremljena s klini, tako za vmesno varovanje, kot za postavljanje sidrišč. Potrebovali smo samo nekaj zatičev, frenda in en klin, ki sem ga izbil z mojim novim kladivom. Smile

 

V planu smo imeli splezati še smer v Frenkovih ploščah, vendar smo se zaradi vremenskih razmer odločili za sestop in na Okrešlju rajše spili zasluženo pivo.

 

 

Preverjanje pred zacetkom plezanjaVarovanje prvegaLep pogled, a zal z oblakiRobi in GregaRobi v akcijiGrega varuje...Spust ob vrvi

 

 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 28 Maj 2012 10:11
 

Komentarji   

 
0 #1 Marko Erčulj 12:06 28-05-2012
Bravo fantje :D le tako naprej :-)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information