Začetek Slovenska smer,Triglav
Slovenska smer,Triglav natisni E-pošta
Prispeval Primož Bregar   
Ponedeljek, 12 Marec 2012 22:49

34V soboto sva z Lukom zlezla Slovensko smer v Severni steni Triglava.Razmere so bile,glede na klavrno višino snežne odeje, nad pričakovanji.Smer postreže z več skalnimi skoki med njimi trije malo bolj tečni in  razgibano plezarijo,sneg,skala,led.Napredovala sva hitro,v skoku pri Belih platah sva  prehitela navezo,nato po Bučerjevi steni čez zadnji daljši skok v Slove16182021
nsko grapo,za njo pa po (staroslavnem) Prevčevem iztopu na vrhu stene iztopila ob 10.30.Na toplih sončnih žarkih sva pojedla vsak svoj sendvič za tovariša,ter zatem preko Kotla gazila do Staničevega doma,od tu sva skočila še na Begunjski vrh,2460 mnv.117

2

9

Sestop čez prag v dolino za Cmirom, nama je vzel kar nekaj časa,saj sva se zaradi slabih razmer in nepoznavanja terena večkrat zaplezala.Teren pa je izgleda zelo dobro poznalo neko mačeSmile,takozvani Triglavski maček,njegove sledi sva gledala že z Begunjskega vrha,iz začetka sva jih sekala in zahajala v težave,na koncu sva se vdala njegovi orientacijski premoči in sva jim sledila skoraj celo pot do avta.

Za likof  pa še skok na zasluženo pivo v Mojstrano.

 

Naj za na konec povzamem besede Tineta Miheliča:"Našemu plezalcu pomeni vzpon čez Slovensko smer dolžnost,ki izhaja iz notranje nuje.Plezati Slovensko smer je tako kot...no,denimo,brati Prešerna"Wink.
Zadnjič posodobljeno Torek, 13 Marec 2012 22:21
 

Komentarji   

 
0 #1 Marko Erčulj 21:46 13-03-2012
Bravo fanta :D
Citat
 
 
0 #2 Primož Bregar 22:23 13-03-2012
Telih fotk mi ni glih ratal postavit kot bi si človek zaželel :Pirate:
Bo drugič boljš :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information