Začetek Lukežev led - 15.2.2012
Lukežev led - 15.2.2012 natisni E-pošta
Prispeval Jirži   
Torek, 21 Februar 2012 20:54

Par dni po Luševem grabnu in nekaj dni pred napovedano odjugo sva se z Boštejem odpeljala v Log pod Loško steno in se podala v eno lepših lednih zadev zmerne težavnosti tistega konca, Lukežev led (II+/4). Zadeva je lepo vidnna iz parkirišča v Logu in zgleda zelo lepo. Enakomeren leden trak pada po široki zajedi. Po približno uri dostopa in že nekaj dostopnega pikanja, je Bošte zapičil stroje v vstopno sveč(k)o. Čakali so naju trije skoraj polni 70-metrski raztežaji v solidni enakomerni naklonini in z odličnimi mesti za varovališča. Led pa je bil zelo mešan, od steklastega z velikimi krožniki do čisto vodnega putrčka. Potem se je strmina unesla in v nadaljevanju naju je čakalo še več krajših lednih raztežajev in vmes nekaj hoje. Nad koncem grape je bil še ne krajši slap in ker je bilo časa še dovolj, sva zlezla še tega. 

Sestop poteka po lovski poti in z nje lahko lepo opazuješ tudi spodnji del Zelenih slapov. Zelo priporočljivo.

lukezev_led_00lukezev_led_01lukezev_led_01alukezev_led_05lukezev_led_06lukezev_led_07lukezev_led_08lukezev_led_10lukezev_led_09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Torek, 21 Februar 2012 21:38
 

Komentarji   

 
0 #1 SlaTki 22:03 21-02-2012
Juhuu, še bi! :love:
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information