Začetek Veliki Oltar
Veliki Oltar natisni E-pošta
Prispeval Jaša Saražin   
Petek, 23 September 2011 08:47

Zadnji dan poletja (četrtek) sva z Vilijem porabila za obisk Velikega Oltarja. Dopoldan so bile temperature že precej jesenske:) Pristopila sva skozi Veliko Dnino in res kakor koli se obrne je do stene 4 ure (po alpinističnih, ne planinskih časovnicah). Strmo melišče na koncu Dnine ti kar požene kri po žilah (verjetno bolje ko je zasnežena).

Mihelič je opisu poteka smeri namenil slabe štiri vrstice, tako da pusti kanček negotovosti. Iz zatrepa je potrebno izbrati najširši žleb, ki pelje proti škrbini. Ko pridemo do prvega plezalnega dela (ki je tehnično najtežavnejši, ampak nudi odlično skalo) hitro opazimo nekaj klinov. Naprej do grebena in še nekaj metrov po njemu so oprijemi bolj nesigurni, potem pa se res začne uživancija na grebenu, ki pa se hitro konča na vrhu. Kjer je težje se najdejo klini, ampak najin štik je ostal v rucaku do vrha. Na celem grebenu težave ne presegajo II stopnje.

Na vrhu sva uživala v samoti in malo skrajšanih razgledih, ker so se že začele zbirati meglice. Za navzdol sva naredila tri kratke abzajle, ki so že delno pripravljeni (en klin). Malo nama je bilo žal, da sva "branala" tolko opreme gor - dovolj bi bila vodniška vrv (30m),...

Edinega drugega obiskovalca sva po celem dnevu videla šele 5 m pred avtom. Na ta konec se bom nedvomno še vrnil!

Ponca, zadaj OltarDSC04202Na zahodnem grebenuDSC04214abzajlškrlatno...

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 29 September 2011 23:08
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information