Začetek Vežica - Smer Geršak-Grčar
Vežica - Smer Geršak-Grčar natisni E-pošta
Prispeval Jirži   
Ponedeljek, 05 September 2011 18:31

Včeraj sva tudi z Domnom izkoristila lepo vreme in se podala v Vežico. Zlezla sva popularno Geršak-Grčar (V+, 390m). Zadeva ni zastonj popularna; kjub temu, da gre za eno najlažjih smeri v Vežici, postreže z odlično navpično plezarijo in bleščečo belo skalo, kjer so grifi ravno tam, kjer bi si jih človek želel. Opremljenost je dovolj dobra, (običajno dobri) klini so tam, kjer so lahko, a človek ob odlični skali kar malo pozabi na varovanje. Metulji (friendi) kaj dosti ne pridejo v poštev, a jih je nekaj dobro imeti za gornji del. Varovališča so opremljena s svedrovci, kar ni slabo, ker bi ob ročni izdelavi sidrišč množice, ki se valijo čez smer, redke primerne poke za kline ze zdavno razbile. Vmes svedrov ni, če boš kakšnega vpel, vedi, da nisi več v GG, pač pa v navrtani smeri Tik pred dvanajsto (tudi zelo proporočljiva smer), ki se vije v okolici GG. Skica in opis v Miheliču sta dobra.

V zgornjem delu, kjer skice zmanjka, začneš nekako na sredini travnate grede in slediš nekakšni rampi desno navzgor. Tik pred robom stene (nikar na rob, rušje!) zaviješ levo (varovališče) in nadaljuješ levo gor v skalni usek. Za usekom se lahko razvežeš in nadaljuješ desno gor do vrha Vežice. 

IMG_7562IMG_7563IMG_7565IMG_7567IMG_7569

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 05 September 2011 18:51
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information