Začetek Mala Rinka, Igličeva
Mala Rinka, Igličeva natisni E-pošta
Prispeval Luka Golob   
Ponedeljek, 29 Avgust 2011 10:53

 

V četrtek, 25.8., sva z Marjanom plezala Igličevo, V/IV, 350m v Mali Rinki.  Menda je Maks Iglič  v 30. letih to smer preplezal prvenstveno kar sam. Glede na Miheličev opis je smer najlepša v Logarski dolini. Smer začne z zajedo in potem po stebru z belo kompaktno skalo. Potem sledi naravnim prehodom, ki smer peljejo vijugasto čez steno. Ključ je previs v spodnjem delu in prečka v desno na sredi smeri.
Stena je obrnjena na SV, zjutraj te malo poboža sonce potem pa plezaš v senci, ki je prav prijetna v teh vročih dneh. Skala je kompaktna, sem ter tja tudi naložena.  V smeri so trije težji odseki, ki so dobro nabiti. Zgoraj je bila še ena naveza, klini so peli tudi v Vzhodni. Še dolg sestop v Logarsko in zasluženo hlajenje ob pivu.

summitpost1_resize

Zadnjič posodobljeno Torek, 30 Avgust 2011 20:06
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information