Začetek Planja - Mansarda
Planja - Mansarda natisni E-pošta
Prispeval Jirži   
Petek, 26 Avgust 2011 23:15

Ker je ta teden prav sanjsko vreme za plezanje, seveda nisem zdržal cel teden na tlaki, zato sva šla včeraj, 25.8., z Darkom Podgornikom (AO Tolmin) pogledat v Planjo in zlezla Mansardo (VI+/V, 500m). Je delo izjemne naveze Krivic-Cedilnik iz leta 1969. Smer je lepa, logična, skala pa od solidne do dobre, tudi opremljenost je zadovoljiva, sploh v težjih raztežajih. Tudi večina varovališč je opremljenih. Seveda pa se brez nekaj klinov in aluminijastih prijateljev ni za podajati v steno takega formata. Celotno ostenje zgleda precej divje in kljub množici smeri težko najdeš kako lahko.

Spodnji del poteka po razčlembah desno od raza stebra, zgoraj pa po izredno markantni zajedi iz zelo dobre skale. Jo pa originalna smer kmalu zapusti in naredi obvoz po desni čez precej gladke plate. Zanimivo in smelo, da sta Boro in Den zapustila "varno" zavetje zajede oz. bolj kamina, ki so jih imeli klasiki tako radi in naredila težaven obvoz čez plošče, kjer je tudi najtežji raztežaj.

Spet en zelo lepo "zapravljen" dan Smile.

mansarda01mansarda02mansarda03mansarda04mansarda05

 

 

 

 

 

 

 

 

mansarda06mansarda07mansarda08mansarda09mansarda10mansarda_smermansarda_smer_zgoraj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Sobota, 27 Avgust 2011 20:08
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information