Začetek Velika Mojstrovka, Debelakova
Velika Mojstrovka, Debelakova natisni E-pošta
Prispeval Luka Golob   
Ponedeljek, 22 Avgust 2011 22:07

V nedeljo se je dolenjska sekcija odpravila na Vršič. Barbara se je odločila za planinarjenje, s Primožem pa sva se odpravila v Debelakovo, IV+/IV, 450m. Klasika, ki jo je legendarna Mira zlezla v 30 letih.

Dostop je prijeten, v kolikor se ti uspe ogniti trumam turistom namenjenim po Hanzovi. Ko prispeš na sedelce pod Slemenovo špico moraš desno. Dostop gre deloma tudi po poti Planica-Pokljuka. Našla sva sicer samo eno markacijo. Pod steno sva prišla po Gamsovih grižah. Takoj na vstopu naju je pričakala kanonada zgornjih plezalcev. Smer ima sicer dobro skalo, zelo redko te preseneti majav oprimek.

Kot se za klasiko spodobi gre po naravnih prehodih in s pomočjo vodnička sva jim kar dobro sledila. Po smeri sva kar uživala, ima le tri ali štiri težje prehode. Opremljenost je solidna, kline sva zabijala le na sidriščih.  Še posebej je atraktivna 60m prečnica in pa izstop – potegneš se čez vrh kamina in si na Mojstrovki. Porabila sva 5 ur 20. V dolino po vročem soncu na zaslužen pir.

DebelakovaNa desni je Steber reveževTriglav al neki tazga:)Primož v 60m prečniciV steni je bila klima idealna. Na vrhu je bilo pa vroočeV dolini na mrzlem piru.

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 22 Avgust 2011 22:39
 

Komentarji   

 
0 #1 Poli 07:11 23-08-2011
pridni, pridni :-)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information