Začetek Triglav, Skalaška s Čopom
Triglav, Skalaška s Čopom natisni E-pošta
Prispeval SlaTki   
Ponedeljek, 15 Avgust 2011 09:15

Včeraj sva omenjeni smeri plezala z alpinističnim inštruktorjem Slavkom. Smeri nista neki lepotici, sta pa v zgodovino slovenskega alpinizma zapisani z velikimi črkami.

   Plezala sva izmenično v vodstvu, varovala pa sva se po občutku. Na Gorenjskem turncu je tako kazalo, da bova doma še pred kosilom, pa sva si v Čopu zato vzela nekaj več časa. Čopov steber je precej naložen, tako da projektili neprestano letijo, tudi če si pazljiv vrv kaj sproži. Najlepši del smeri mi je bil izhod iz Čopove prečnice, smer pa se potem nadaljuje nekaj metrov po polički v levo in ulovi strmo poč v kompaktni skali, kjer bi človek kar vriskal. Ko sem ves navdušen prisopihal na vrh omenjega raztežaja pa šok, plezanja je konec.Pa ravno ko je skala najbolj kompaktna. Do vrha pa še 100m sprehoda po travcah.

   Ker je bila zgodnja ura, dovolj volje in moči ko sva izstopila na vrhu, sva jo mahnila kar po Kugyjevih policah in si na Kredarici z rogatim sokom osvežila suha grla.Cool

   Tominškovo pot sva dol grede skoraj pretekla in žur se je lahko začel.Wink

 

 

Zadnjič posodobljeno Sreda, 17 Avgust 2011 14:21
 

Komentarji   

 
0 #1 Marko Erčulj 21:37 17-08-2011
Bravo Bošte :D aja sori, bravo Lisac :D :D dober si, ni kaj :idea:
Citat
 
 
0 #2 Anže 06:12 18-08-2011
Čestitke! Alpinist.
Citat
 
 
0 #3 Poli 08:06 18-08-2011
suha grla pozdravljajo in čestitajo :D seveda pa tudi čakajo na veselico :idea: :-) :-) :-) :-)
Citat
 
 
0 #4 jirzi 22:32 22-08-2011
Tudi Joža bi ti čestital :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information