Začetek Debela peč, SV raz, 6.8.2011
Debela peč, SV raz, 6.8.2011 natisni E-pošta
Prispeval Luka Golob   
Nedelja, 07 Avgust 2011 13:22

Vremenska napoved je obetala kakšno plohico, vseeno sva se z Juretom odločila, da greva plezat v Debelo peč. Plezala sva SV raz, IV+/III-IV, 500m.

Dostop se vije od Kovinarske koče po lovski poti mimo potočka kakšno uro. Skala je razmeroma dobra, vedno lahko najdeš zanesljiv oprimek. Jure je sicer rekel, da bolj podrte stvari še ni plezal in gladko prepustil vodstvoLaughing V prvi tretjini smeri naju je pral rahel dež, kasneje je pa vreme držalo. Prvi del raza je širok, tako da nimaš občutka, da plezaš po razu. Smer je kar dobro opremljena, vseeno moraš zabiti kakšen klin.

Sestopila sva po lovski stezi med Trapezom in Brdom. Začetek poti označuje velik možic. Zgoraj imaš dva skoka, II, v spodnjem delu pa moraš paziti na orientacijo na treh mestih. Steza gre direktno pod steno.

Porabila sva sicer nekaj več časa, je pa zato pivo v dolini bolj pasalo.

 

Debela peč s Krme. Raz je lepo viden na levi.Razgledi v smeriUf, še malo.Na vrhuSestop gre po stmih grapah

 

Komentarji   

 
0 #1 jirzi 21:03 07-08-2011
Super, kar tako naprej :D
Citat
 
 
0 #2 SlaTki 22:35 07-08-2011
Prijetna smer z lepim detajlom v kompaktni skali. Tudi drugače se mi pred leti ni zdela preveč podrta. Skala je povprečna, daleč od tega da bi bila slaba.
Skratka fajn sta izbrala. :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information