Začetek Spet NŠG popoldan
Spet NŠG popoldan natisni E-pošta
Prispeval jirzi   
Ponedeljek, 18 Julij 2011 18:39

Da bo Bošti pred Dolomiti bolje vplezan, sva dan pred odhodom (8.7.) skočila na eno popoldansko v Nad Šitom glave, kjer sva zlezla Spominsko Srečka Rihterja (VI-/V+, 250m). Smer sta l. 1983 zlezla legendarni Slavc Svetičič in Robi Rot. Začetek je skupen z Madono, nato pa pod strehami Madona zavije desno, Srečkotova pa levo v zajedo. Prvi raztežaj je bil malo zoprno moker, nato pa se je začela lepa zajeda s kar pošteno plezarijo. V naslednjem raztežaju nama ozki kamini niso dišali, zato sva zavila levo na raz (VI-), kjer je bila plezarija precej lepša, a zaradi slabšega varovanja bolj psihično zahtevna. V nadaljevanju sledijo lepe zajede z dobro skalo. Na koncu zajede nisva prečila desno, kot je na skici, pač pa sva nadaljevala kar naravnost čez previs (VI-) do roba stene. Spodnji del je malo slabše opremljen in prav pridejo metulji (friendi) in kak klin za varianto po razu, v nadaljevanju pa je klinov več. Skala je večinoma dobra, zgoraj malo boljša. Rabila sva malo čez tri ure in izstopila še podnevi.

IMG_7304IMG_7307IMG_7308IMG_7309IMG_7311IMG_7312

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 18 Julij 2011 18:57
 

Komentarji   

 
0 #1 SlaTki 20:26 18-07-2011
Smer, ki po lepoti prekaša marsikatero dolomitsko plezarijo. Enostavno kratka in sladka. Ena mojih najlepših smeri pri nas. :love:
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information