Začetek Skupna tura - Vršič - zimska tehnika
Skupna tura - Vršič - zimska tehnika natisni E-pošta
Prispeval Robert Hočevar   
Ponedeljek, 14 Februar 2011 18:25

Za vikend smo za tečajnike na Vršiču pripravili skupno turo s temo zimske tehnike. Ture se je udeležilo 18 tečajnikov, trije inštruktorji, en alpinist in en mlajši pripravnik. Prvi dan smo obdelali tehniko. Tečajnike smo razdelili v 4 skupine, ki so potem krožili po delovnih točkah. Delovne točke smo imeli razdeljene na varovališča v snegu in napredovanje naveze, spust ob vrvi na cepine in snežni krožnik, uporaba derez in cepina ter prerez snežne odeje s preizkusom stabilnosti snežne odeje in uporaba lavinske opreme z iskanjem s plazovno žolno. Vsi tečajniki so vse prikazano potem tudi sami ponovili. Sledila je večerja v Erjavčevi koči in po večerji za tiste, ki so si upali zopet ven še izdelava bivakov. Naredili smo tri bivake a se žal nihče ni odločil, da bi v katerem od njih tudi prenočil. Mogoče kdaj drugič. Naslednji dan smo se zbudili v oblačno in vlažno jutro. Vseeno smo se zapodili v Pripravniško grapo, katere vstop smo v megli sprva zgrešili a v drugo smo jo vdeli. Sledil je še vzpon na Malo Mojstrovko in nato spust do avta in na analizo v kočo na Gozdu.

AOZ_SKUPNA_TURA_12AOZ_SKUPNA_TURA_13AOZ_SKUPNA_TURA_17AOZ_SKUPNA_TURA_19

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 14 Februar 2011 23:48
 

Komentarji   

 
0 #1 Jani Hočevar 23:49 14-02-2011
Jaz bi rekel, da smo imeli kar oba dneva zelo naklonjeno vreme. Prvi dan zato, da nismo po nepotrebnem zmrzovali, ampak speljali vse lepo do konca in drugi dan, da ni bilo najbolj pomehkuženo, ampak vsaj rahlo primerljivo z običajnimi alpinističnimi razmerami (ala niče nas ne sme presenetiti).
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information