Začetek Sprehod po Vežici
Sprehod po Vežici natisni E-pošta
Prispeval Robert Hočevar   
Ponedeljek, 13 September 2010 19:44

Prispeval: Anže Dobrilovič

 

Sobota, deset zjutraj, z Robijem pod steno Vežice. Nikjer žive duše. Večina smeri je bila odeta v temnejše odtenke, planirana Geršak-Grčar pa je oddajala še nekaj poletnih svetlih nians. 

Vstop v smer sem hotel prestavit za par deset metrov nižje, pa Robiju ni blo všeč. Pa naj bo po njegovem, se nočem zamert Ferajnmajstru.

V smer se požene Robi. Stil plezanja je že prilagodil jesenskim časom: par gibov, pa dih v roke. Ta stil sem prevzel tudi sam, vendar sem ga že v drugem raztežaju opustil. Nekje na sredi smeri naju končno najde sonce, vendar se z oblaki niso mogli zment, kdo bi gospodaril nebu.

Skala v smeri je odlična, še celo mesta z II niso podrta. Plezanje ena sama uživancija. Poleg poteka še ena navrtana smer, tako da je mogoča uporaba navrtanih štantov. Ko se skica konča, se pustolovščina prične. Skica te pripelje na travnato rampo, vrh Vežce pa je še kar nekaj raztežajev višje. Približno sva poiskala prehode in jih šla tipat. Plezanja še zdaleč ni konec, za zanimivost ture pa poskrbi votlina z luknjo v strehi, v katero najprej zlezeš, nato pa še skočiš čeznjo.

Po dobrih šestih urah uživaškega plezanja, na vrhu veter poskrbi, da se vetrovka ne bi samo zraven nosila. Sledi rušenje (prebijanje skozi ruševje) in daljša varianta sestopa med Dedcem in Vršiči. Do avta sva prikorakala po temi. Spotoma sva rešila življenje še mladi gozdovnici, ki je zašla v temnem, srh vzbujajočim in malodane pra gozdu.

GG_07GG_12GG_14GG_19

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 13 September 2010 19:57
 

Komentarji   

 
0 #1 Marko Erčulj 09:24 14-09-2010
Pridna, pridna :D
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information