Začetek Gran Paradiso (4061m)
Gran Paradiso (4061m) natisni E-pošta
Prispeval Robert Hočevar   
Torek, 22 Junij 2010 08:52
Na pikniku v petek, je padla odločitev da najboljši in najlepši turni smuk letos še ni bil izveden.
Vztrajni zasledovalci snega (Barbara, Borut in Tadeja), smo prepričali celo ferainmaistra, da je v nedeljo zjutraj zgodaj vstal in iz omare oprtal že za letos verjetno spakirane in nalakirane smuči in jih usmeril preko padske nižine proti dolini Aosta - čudovita pofrancozjena italjanska dolina, nad katero se dviga fantastično sveže zasnežen štiritisočak Gran Paradiso.
Po dobrih sedemstotih kilometrih smo pripeljali do vasice Pont (1960m) v dolini Valsavaranche - izhodišče. Potem pa že poznana šala mala o smučkah in pancerjih na ramah, pa do koče Vittorio Emanuele (2732m). Po uri in 45, smo že sedeli na pivu v koči in še pred večerjo (7h) smo se aklimatizirali (sprehodili preko mini masakarskih balvanov proti prelazu G.Paradiso. Toliko da smo vidli, kdaj bomo končno nataknili smuči in kaj nas čaka sredi noči. Večerja in počitek.
Zgodnje vstajanje (4h), kot se spodobi za visokogorsko kočo in odhod na G.Paradiso. Borut in Barbara sta se dogovorila za sonce in kičasto vreme, jst sm vložila jockerja za puhovčka na prvi poletni dan in ja, naša mini odprava je bila silno uspešna, vsi smo (slej ko prej) osvojili vrh. (1. mesto je zasedel Borut z manj kot 4-imi urami, za njim Barbara.. no jst sm si vzela že 5 ur in pol , Robiju je pa nagajala višina, ampak nas je pri koči ujel že pri prvem pivu).
Bravo mi! Bravo prvi poletni dan!
O snegu in smuki ne bom zgubljala besed.. ker se niti ne da opisat

Tadeja B.

IMG_01IMG_02IMG_03IMG_04IMG_05IMG_06IMG_07IMG_08

Zadnjič posodobljeno Torek, 22 Junij 2010 09:45
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information