Začetek Križarjenje z ledolomilcem
Križarjenje z ledolomilcem natisni E-pošta
Prispeval Uroš Marolt   
Sobota, 20 Februar 2010 13:31

V deževni petek pred 14 dnevi smo z Maretom in Boštjanom lovili ravnotežje po mostovih v soteski Koritarice in v Desni grapi v Koritu, od česa več so nas odvrnili plazovi mokrega snega.

Teden kasneje smo vajo ponovili, Mareta je zamenjala Jera, pred Desno grapo v Koritu pa smo se pomudili v Drugem slapu.

V nedeljo sva z Boštjanom nadaljevala v Logarski; navdušil naju je ambient zgornjih Ivovcev, kjer sva zaradi zgodnje ure gužvo delala sama. V želji preplezati Slap pod Sušico sva se znašla v čudoviti ledeni zavesi-kaminu Slapu pod tunelom.

Naslednji dan sva se prebudila v Martuljku (še ne povsem zbujena sva v soteski pod Spodnjim Martuljškim slapom morda zlezla Curek) ali natančneje: v prvem raztežaju Luciferja. V vsakem naslednjem raztežaju sva bolj uživala! Hvala Janži za prepotrebno večerjo.

V torek spet v Logarski, pridružila sta se nama Jera in Mathieu. Tokrat smo našli Slap pod Sušico, z Boštjanom sva preizkusila led še v Spodnjem Ivovcu, Jera in Mathieu pa v Centralnem. Za posladek smo obiskali še naluknjani Palenk.

V četrtek sva se z Matejem znašla v pravljični Potočki Zijalki, spotoma pa se namočila še v Firštovem slapu, v Kaskadah na nasprotnem bregu se je pretegovala odjuga ... Upam, da jo je fejst navilo!

Spust z Levega IvovcaPočitek na ledeni zavesiKlasičen pogled iz Luciferjeve votlineMathieu v ledenem amfiteatru Slapu pod SušicoSkupinska fotka je uspela!

Zadnjič posodobljeno Sobota, 20 Februar 2010 14:46
 

Komentarji   

 
0 #1 Marko Erčulj 16:53 20-02-2010
Ja temu se reče dobro izkoriščen čas. Bravo naši, še posebej pa Bošt :D .
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information