Začetek Srečni, zdravi in bogati v Stebru revežev
Srečni, zdravi in bogati v Stebru revežev natisni E-pošta
Prispeval Andreja   
Četrtek, 10 Avgust 2017 21:57

S tovarišem Draganom sva se v torek, 8. 8., podala v stene Velike Mojstrovke in jo ubrala v Zaplotnikov Steber revežev (V-/IV+, 500 m). Na srečo prava izbira, saj se je v bližnji Smeri Debelakove že trlo nekaj navez, znanci med njimi, s katerimi smo izmenjali par besed, pa so se zato raje podali v Kovinarsko smer. No, midva sva ob ne preveč uglednem dostopu do najine stene visoko zgoraj ugledala le eno, ki pa je kmalu izginila z obzorja, ter olajšana in z nasmeškom zaplezala v vstopni kamin. Po par lažjih raztežajih je sledila razgibana in mestoma zračna smer; od plošč, ramp, zajed/kaminov dokaj pokončnih štiric, žlebov, gruščnatih prečk in polic do najtežjega dela smeri, lepe zajede, ki pa ni delala nobenih težav, saj je v njej dovolj nabitih klinov za vmesno varovanje ter čvrstih oprimkov in stopov. Uživantsko do konca v res dobri skali, izjema je le izstopni nemarno krušljiv in naložen raztežaj, sva naposled "srečna, zdrava in bogata" izplezala na Zadnjo Mojstrovko, kjer nama je malce zapihalo za vrat Sledil je še avanturistični spust do Vršiča. Skladno z dosedanjo kilometrino in izkušnjami sem plezala druga v navezi, Dragan pa je smer preplezal tretjič. Vmesno varovanje in sidrišča na kline in metulje, raztežaji dolžin približno 30 in 60 m. Lepo, se še vrnemo. 

AndrejaSteberRevežev1AndrejaSteberRevežev2AndrejaSteberRevežev3AndrejaSteberRevežev4AndrejaSteberRevežev5

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 10 Avgust 2017 22:08
 

Komentarji   

 
0 #1 Robert Hočevar 06:40 11-08-2017
Bravo. To je ena mojih začetniških smeri. Tudi jaz sem jo takrat plezal drugi v navezi in je ena redkih smeri, ki jo nisem ponavljal. V spominu mi je ostala kot zelo drobljiva smer z veliko letečega kamenja.
Citat
 
 
0 #2 Andreja Bolčina 09:49 11-08-2017
Hvala, Robi, za deljenje izkušnje. Jaz je še nisem čisto odpisala, ampak bomo videli s časom. Je bil pa ene 3 x slišan in viden pošten hardkor iz sosednje stene, nekje v bližini Debelakove, ne vem, ali so ga prožili ljudje ali se sama vase sesuva, tako da ja, Mojstrovke so očitno posebna stoner rock kategorija.
Citat
 
 
+1 #3 Penič Neli 20:26 11-08-2017
Bravo Andreja!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information