Začetek Pot do sonca
Pot do sonca natisni E-pošta
Prispeval SlaTki   
Ponedeljek, 19 Junij 2017 22:02

Potem, ko sva z Marjanom (AK Vertikala) prejšnjo nedeljo preverila vplezanost v predostenju Križevnika ter se spoznala s Frančkovo mojstrovino Dah jeseni (čudovita plezarija) je bil to nedeljo čas za potešitev nove velike želje.

V trapezu Velikega Draškega Vrha (VDV) sva se na mojo željo lotila Poti do sonca, ki sta jo v spomin Ruth Podgornik Reš v letu 2013 splezala Jan in Miha. Čeprav osebno nisem poznal Ruth, pa je na name kot ljubitelja gorskega teka in narave nasploh ustvarila močan vtis. Z energijo, ki jo je izžarevala mi je bila zgled in navdih, za preizkušnje ki jih prinese življenje. Ljubezen, ki jo je izkazovala je bila nalezljiva in navdihujoča. V njen poklon se mi je zdelo več kot smiselno, da nekoč preplezam to smer.

Smer je drzno speljana, mimo osrednje, velike strehe sredi trapeza VDV. Skala je dobra do odlična, kot v ostalih smereh v trapezu. Nekaj raztežajev je precej izpostavljenih, varovanje pa dobro. Z oceno smeri se strinjava (VI+, V-VI).

V izstopnih raztežajih je tudi na naju posijalo sonce, ogrelo nama je ude in spomnilo zakaj se tako radi nastavljamo njegovim žarkom. Na zelenih tratah na vrhu so misli odplavale k spominom na Ruthino pot…

Bil je čudovit dan v hribih. Še več takih.

sonce02soncesonce4sonce3Pot do sonca1

Zadnjič posodobljeno Torek, 20 Junij 2017 07:40
 

Komentarji   

 
+6 #1 Vesna Meden 10:25 22-06-2017
Lepo napisano :)
čestitke za smer :)
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

© AO Železničar | Template by vonfio.de

Spletna stran AO Železničar za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke (cookies), ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? Če se z uporabo piškotov ne strinjate, prosim, da zapustite to stran! Več o tem najdete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotov.

EU Cookie Directive Module Information